“Patser” Nu in de bioscoop!

“Patser” Nu in de bioscoop!

25 januari 2018 37 Door blogvivant

 

Patser is de derde film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De film gaat over 4 jongeren die het willen maken in het Patser-milieu van Antwerpen. Ze dromen van blitse wagens, véél poen, vrouwen en rijkdom. Wanneer de kans zich voordoet om een cocaïnedeal te sluiten, twijfelen ze geen moment. Aan de mogelijk zware gevolgen die gepaard gingen bij deze deal, hadden de jongeren duidelijk niet gedacht.

 

 

Gisteren was het de beurt om naar de bioscoop te trekken om de nieuwe film te kijken! Ik keek enorm uit naar de nieuwe film van Adil & Bilal, want na hun laatste succes van “Black” had ik een hongertje naar meer werk van dit duo! Ze losten al mijn verwachtingen in. Fijne opbouw van de film door middel van levels zoals in een video game om tot de finale level te geraken. Een echte gangster film waar plaats is voor spanning, humor en emoties. Alles was aanwezig om er een topfilm van te maken. Ik zat meermaals op het puntje van men comfortabele cinemazetel. Zonder iets van het einde te spoilen is het een echte mindfuck tussen een happy end en dan weer niet of toch weer wel… Deze film is echt de shit van het moment!

 

 

De grootste verrassing voor mij was de prestatie van Nora Gharib, ze nam de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening en slaagde erin om een geloofwaardig personage neer te zetten. Na K3 zoekt K3 laat Nora zien dat acteren haar véél beter ligt dan het zingen. Denk dat met deze film ze echt haar visitekaartje heeft afgeleverd!
Uiteraard bracht Matteo Simoni het er ook terug goed vanaf. Als half Italiaan, half Marokkaan zette Matteo terug een geloofwaardig typetje neer.

verdere cast: Junes Lazaar, Nora Gharib, Matteo Simoni, Nabil Mallat en Saïd Boumazoughe, Rapper Ali B,…

 

Wat is voor jullie een echte Patser? Ben jij er één? Ook benieuwd naar de film? Laat het me zeker weten in een berichtje hieronder! <3