Travel

Verliefd op Ibiza

Naast de vele korte staycations die ik beleef in België, Nederland & soms Frankrijk geniet ik natuurlijk zoals iedereen van een lekker deugddoende lange vakantie op een zonnige plek met goede vibes en lekker eten. En mensen die me al een tijdje volgen op men socials weten dat ik en bij uitbreiding wij (Wim ook) echt verliefd zijn geworden op Ibiza!
Enkele jaren geleden mochten we dankzij een brand een weekje op Ibiza vertoeven, iedereen wenste ons veel succes om niet vermoeider terug te komen van het eiland dan dat we opgegaan waren door de tal val feestjes die er plaats vinden. Maar Ibiza heeft zoveel meer te bieden dan gewoon strandclubs, beachparty’s en discotheken. Ibiza is gewoon ook de perfecte plek wie wil afstappen van het vliegtuig en diep inademen en de rust over zich wil laten voelen! Ja dat gevoel hebben wij telkens weer. Het gevoel van thuis komen, het gevoel van rust en het gevoel van terecht zijn gekomen in het paradijs.

Dat de Ibiza microbe ons heeft gebeten is wel duidelijk, wat of hoe dat beestje eruit ziet is moeilijk te beschrijven. We zijn al een paar keer met vrienden ook naar Ibiza geweest en steeds vragen we ons af of de vrienden door hetzelfde beestje gebeten zouden worden of dat het enkel ons overkwam… Nee hoor bij al onze vrienden heeft het beestje gebeten. We kunnen er zoveel over spreken en schrijven maar je moet er heen gaan om echt het gevoel te hebben dat ik probeer te omschrijven.

Met deze blog wil ik ook een verzameling maken van leuke plekjes waar wij al vertoefd hebben. Want vele mensen vragen waar is het leuk? Waar is het goed? Maar dat is zo moeilijk om hier een passend antwoord op te vinden. Daarom zal deze blog in constante opbouw gebeuren naarmate de vakanties naar Ibiza vorderen. Vind ik een subliem nieuw plekje dan zal het ook een plaatsje krijgen onder dit artikel.

Bereikbaarheid

Onze raad: huur vooraf een wagen. Wil je Ibiza echt gaan ontdekken, huur dan gewoon een wagen. Ibiza is een relatief klein eiland en op een dik half uurtje sta je dan ook aan de andere kant van het eiland. Je kan er naar heel leuke plekken mee naar toe gaan, ook plekken die niet bereikbaar zijn voor het openbaar vervoer en laat dat nu de leukste plekken zijn die er te vinden zijn. Van een ongerepte baai tot een heel plaatselijk restaurantje alles is bereikbaar met een wagen.

BlogVivantTIP: Door de vele jaren dat we naar Ibiza trekken hebben we met heel veel maatschappijen een auto gehuurd, maar overal is er wel is iets! De Visa kaart limiet ligt niet hoog genoeg, de Visa kaart staat niet op naam van de bestuurder, schade aan de auto, extra verzekeringen, kortom altijd ging een bezoek aan een autoverhuur bedrijf gepaard met wat nodeloze frustratie. Tot dit jaar dat we voor de eerste keer gebruik maakten van de verhuurservice via de site BesosDeIbiza.com , Geen gedoe, iets duurder maar ik had sneller de huurauto dan Wim die bleef wachten op de bagage. Gewoon de luchthaven buiten stappen, de man tegemoet lopen, de sleutel ontvangen en vertrekken. Idem voor inleveren, parking oprijden, de sleutel aan de man overhandigen en de terminal binnen stappen. Dus geen uur of uren verlies (want het kan soms erg druk zijn aan sommige verhuurbedrijven, ook omdat er altijd wel een probleem is die ik eerder al vermelde komt optreden met lange wachtrijen tot gevolg).

Verblijf

Wij hebben al op drie plekken in Ibiza gelogeerd maar voor ons is de regio van Figuerettas en Playa Den Bossa echt wel top. Bij dat laatste wil ik wel even verduidelijken dat we niet pal in het centrum logeren maar hebben echt een leuk en goed hotel gevonden Grand Palladium White Island resort & Spa. Het ligt op het einde van Playa Den Bossa maar toch dichtbij, 5 minuten wandelen tot Hard Rock Hotel, Ushuiaia en HÏ maar ook tal van restaurantjes, cocktailbars, kleine discotheken en een klein shoppingcenter.

Bij Figuerettas is het allemaal veel rustiger, ook een heel leuke plek met een nieuw aangelegde dijk, die hierdoor net iets minder charmant toont als vroeger maar wel netjes en clean. Hier verbleven wij in THB Los Molinos en Nautico Ebeso. Waarvan Los Molinos een streepje voor krijgt op Nautico Ebeso, omwille van het zwembad en mooie tuin. Beiden zijn Adults Only. Figuerettas heeft als grote troef dat het een relatief rustige plek is met wat restaurantjes en een leuke tapas bar HomeLoos. Breng zeker een bezoekje aan Julien & zijn team. Een Nederlander, down to earth, super gastvrij en altijd in voor een leuke babbel en zijn tapas die zijn zonder veel tralala gewoon goed simpel en lekker. Zowel overdag als s’avonds een bezoekje waard want je kan er ook gewoon gerechten bestellen. Wil je ook op vakantie naar Ibiza?

Op wandelafstand van Figuerettas kom je recht in de bruisende oude stad oftewel Dalt Villa van Ibiza terecht. Langs het Hard Rock Café kom je zo in de kleine straatjes waar je kan verdwalen tussen de winkeltjes, restaurantjes op weg naar de haven waar de grootste en mooiste yachten aangemeerd liggen. Overdag is het heerlijk rustig doorheen de straatjes op weg naar de kern van de oude stad waar je trouwens ook een prachtig uitzicht hebt over de haven en s’avonds komt deze stad volledig tot leven!

BlogVivantTip: Ga zeker eens langs de gaystreet, een straatje vol kleine barretjes, waar je er al eens een dragqueen of speciaal gekleed individu tegen het lijf kan lopen, voor de hetero’s onder ons, jullie zijn ook welkom hoor, erg gastvrij straatje en leuke sfeer.

De leukste must visit plekjes voor ons zijn:

Es Vedra

Een magisch uitzicht, een rustgevend gevoel. Of je nu eenmaal naar Ibiza gaat of 20 keer dit is een plekje dat je echt is moet gezien hebben. Wij zijn er al een paar keer geweest, en vandaar kan je naar de hippie grot en Atlantis klimmen en klauteren.

De Stenen Cirkels

Ook op het plekje aan Es Vedra, voor je de weg naar Atlantis start kan je hier als je bijgelovig bent de cirkel volgen en een steentje plaatsen.

Hippiemarkt

Het is een plekje waar je gewoon is moet geweest zijn, het is gewoon een gezellig marktje, met live muziek, je kan er een mojito drinken en ondertussen door de verschillende straatjes de kraampjes afschuimen. Is het de moeite, bwah, je moet het gewoon is gedaan hebben als je op Ibiza bent.

Dit zijn al enkele van onze uitstapjes later vul ik deze zeker nog aan want we beleefden er nog vele leuke momenten en mooie plekken kruisten ons pad! Laat ons zeggen dat deze blog in opbouw is maar alvast een Ibiza gids is voor beginners 🙂 Je kan natuurlijk nog veel meer tips vinden dankzij de site van BesosDeIbiza, mijn reisgids in Ibiza. Maar met dit artikel licht ik mijn favorietjes uit die BonVivant proof zijn 🙂

De foto’s die gebruikt werden voor de eerste versie van het artikel zijn gemaakt door DeSutterPhotography een bevriende fotograaf die voor de eerste keer op Ibiza was en de vibe die er hing kon apprecieren 🙂 Bedankt voor de leuke foto’s Tom! 

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *