Food & Drinks,  Recepten

Recept | Jules Mousse

Jules Destrooper is jarig zag ik op de verpakking in de winkel en aangezien dit men favoriete koekjes zijn wou ik de jarige trakteren met een dessertje! Ik haalde men inspiratie bij Marlies een vriendin die het dessertje onlangs klaar maakte en daarop ben ik beginnen zoeken naar een variant met de Jules Destrooper wafeltjes.

Wat heb je nodig?

  • een blikje gecondenseerde melk met suiker (305ml)
  • 305 ml melk
  • 3 ei-dooiers
  • 250 ml volle room
  • 2 eetlepels suiker
  • 180 gram Jules Destrooper koekjes (ik nam een mengeling van de Parijse wafeltjes & de boterwafeltjes)

Aan de slag! 

  • het blikje gecondenseerde melk aan de kook brengen met de 305 ml melk en de drie eidooiers.
  • klop goed tijdens het koken en laat doorkoken dat de massa indikt.
  • Wanneer je een schuimige massa hebt, laat je dit afkoelen. (ik vulde de gootsteen met koud water en zette het daarin)
  • ondertussen klop je de room met de 2 eetlepels suiker tot slagroom.
  • maak een crunch van de koekjes. Opgelet niet te fijn, zodat de stukjes koek ook nog vocht kunnen opnemen.
  • voeg de koekjescrunch toe aan de afgekoelde massa en roer goed om.
  • spatel tot slot de slagroom voorzichtig onder de massa.
  • zet dit in de koelkast voor een 12-tal uur.

Smakelijk! 

Het is een echt smaakbommetje, de kcal gaan we even niet tellen maar ik kan je garanderen dat niet alleen de rondlopende poes het kommetje zal willen uitlikken!

Ook nog even een shoutout naar LizzyLizzBlog, toen men eerste versie niet echt lukte gaf zij me wat tips hoe het eventueel beter kon lukken en mét resultaat! Dus een oprechte dankjewel! -kus-

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

18 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *