Food & Drinks,  Recepten

Recept | Appelroosjes

De warmte is weer wat uit huis en dan slaan we weer aan het bakken. Appelroosjes zag ik al een paar keer voorbij komen op men feed en had daar ook wel eens zin in en vooral zin om te maken. Ik kreeg net een pakketje toe van Rigoni Di Asiago om de Fiordifrutta te testen en dacht ideaal om dit te gebruiken bij mijn appelroosjes.

Fiordifrutta, da’s een gamma vernieuwende, 100% biologische bereidingen waar behalve vruchten enkel appelsap bij komt kijken. Mijlenver verwijderd dus van het doorsneeproduct uit de supermarkt: deze confituur is licht, heel erg lekker en perfect om van te smullen met een klein lepeltje. Allesbehalve mierzoet is de bereiding een eerbetoon aan confituur zoals de nonna die bereidde met fruit en appelsap. Het eenvoudige, lekkere en 100% natuurlijke recept laat de échte smaak van het fruit uitstekend tot zijn recht komen

Appelroosjes 

Wat heb je nodig?

  • 2 appelen
  • 1 eetlepel sap van een citroen
  • Vel bladerdeeg
  • Abrikozenconfituur
  • Suiker
  • Kaneel

Aan de slag! 

  • Was de appelen
  • Snij deze middendoor, verwijder het klokhuis
  • Snij in dunne schijfjes (eventueel met de hulp van een mandoline)
  • Doe de schijfjes in een kom met water en citroensap
  • Verwarm de kom 2 minuten in de microgolfoven
  • Giet af
  • Verwarm de oven op 200 graden °C
  • Snij het deeg in lange stroken
  • Bestrijk de strook deeg met abrikozenconfituur
  • Leg een paar schijfjes appel dakpansgewijs naast elkaar, zodat ze net boven het deeg uitsteken
  • Bestrooi ze met suiker en kaneel
  • Rol ze op en druk de uiteinden vast
  • Leg de roosjes in een muffinvorm
  • Plaats 25 minuten in de oven
  • Is het deeg gaar dan zijn ze klaar, anders nog 2 minuten langer de oven in
  • Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze zijn afgekoeld

GENIETEN MAAR! 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *