Food & Drinks,  Recepten

Recept | Tortizza met Americain

Van Tortilla’s heb je waarschijnlijk wel al gehoord, Maar wist je dat er ook groententortilla bestaan? Ik ontdekte No Fairy Tales hun gamma. Ze hebben wortel, biet en paprika torilla in de aanbieding. De groentetortilla’s helpen jou gemakkelijk een stapje beter te eten, niet alleen omdat ze bijna voor de helft uit groenten bestaan, ook omdat ze je vaak vult met veel meer groenten! Op deze manier hopen ze met No Fairytales een bijdrage te kunnen leveren aan de groentenconsumptie van de mensen. Ik ging vandaag aan de slag met de worteltortilla en maakte er een Tortizza mee. 🙂

Tortizza met americain

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje Worteltortilla’s
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • peterselie
  • blikje tomatenpuree
  • 1 koffielepel komijn Mill&Mortal
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • zout en peper
  • 200 gram americain natuur
  • 1/2 komkommer
  • ijsbergsla
  • knoflooksaus

Aan de slag! 

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Bak de americain in een pan en laat lauw worden.
  • Snijd de paprika, ui en tomaten in stukken, hak de peterselie grof en doe alles in een blender samen met de komijn en chili. Blend tot een grove groentepasta.
  • Voeg de groentenpasta toe aan de americain en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de tortilla’s en warm ze even op in de oven tot de tortilla’s crispy worden.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en de ijsberg sla in reepjes.
  • Beleg de tortilla met sla en komkommer,
  • Werk af met knoflook saus en rol ze op.

 

 

 

Geniet! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *