Food & Drinks,  Recepten

Recept | Cheesecake karamel mousse

Bij Dolce Gusto hebben ze een latte karamel in hun gamma. Dat bracht me op een ideetje om een bijpassend dessertje te maken. Ik kwam op het idee om een cheesecake karamel mousse te serveren bij deze latte en ja hoor de match was geslaagd. Ik wil jullie natuurlijk niet van het receptje onthouden! Serveer een latte met deze cheesecake mousse en je bent de held van de avond. 😉

Cheesecake karamel mousse

Wat heb je nodig

  • 450 ml slagroom
  • 250 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 20 gram suiker (afzonderlijk)
  • 60 ml water
  • 1 koffielepel zout
  • popcorn

Aan de slag! 

  • Zet de suiker en water op een hoog vuur, laat de suiker smelten en koken tot we een mooie karamel kleur hebben. (niet roeren)
  • Laat op een middelmatig vuur 200ml room opwarmen zonder te koken.
  • Als de karamel klaar is voegen we de verwarmde room voorzichtig toe. (goed roeren tijdens deze stap)
  • Voeg een koffielepel zout toe en laat dit afkoelen.
  • Doe nu de roomkaas, 20 gram suiker en 120 ml van de afgekoelde karamel in een mengkom en mix tot een glad mengsel.
  • Klop in een maatbeker de rest van de slagroom op.
  • Schep de room daarna voorzichtig door de mousse.
  • Verdeel de cheesecake karamel mousse over de glaasjes.
  • Met de resterende karamel kan je met behulp van een lepel de glaasjes nog wat versieren.
  • Je pan met karamel is nog niet leeg, we gaan hier nu popcorn aan toe voegen en doorroeren, zodat de popcorn een jasje van karamel krijgt.
  • Voeg aan elk glaasje wat popcorns met een karameljasje toe.

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *