Food & Drinks,  Recepten

Vergeet de kwakkelzomer met een nazomers cocktailfeestje

Niets brengt je sneller in zomer mood dan een vrolijke cocktail of mocktail. De temperaturen zijn eindelijk wat ze zouden moeten zijn in een goede zomer. We zijn nu al september maar door deze warme temperaturen kunnen we alleen maar denken aan zomerse taferelen. Daarom bezorg ik jullie nog wat inspiratie voor een last minute nazomers feestje!

Samen met BelOrta ging Hannah Van Ongevalle aan de slag om heerlijke cocktails te maken met bessen van eigen bodem. Wist je trouwens dat ruim 159 producenten dag in dag uit met hart en ziel zorgen voor de lekkerste bessen van bij ons. Samen telen ze 12 soorten, van blauwe bes tot framboos, van braambes tot aardbei.

 

De 2 cocktail- en mocktailreceptjes van Hannah Van Ongevalle mag ik met jullie delen! Cheers!

BLUE’BELLE

Wat heb je nodig?

  • 15 verse BelOrta blauwe bessen
  • 3cl wodka
  • 3cl vermout
  • 2cl suikersiroop
  • 3cl vers citroensap
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • tonic

Aan de slag! 

  • Plet of muddle de 15 blauwe bessen in de basis van je shaker.
  • Voeg de vanillesuiker, wodka, vermout, citroensap en suikersiroop toe aan de shaker.
  • Shake goed gedurende 15 seconden.
  • Double strain de cocktail in een longdrink over ijs.
  • Voeg tonic toe.
  • Garneer met de blauwe bessen.

BERRY’BRILLIANT (mocktail)

Wat heb je nodig?

  • 5 BelOrta aardbeien
  • 7 BelOrta frambozen
  • 3 cl limoensap
  • 3 cl suikersiroop
  • 5 cl ananassap
  • spuitwater

Aan de slag! 

  • Muddle aardbeien en frambozen in kleine stukjes in de shaker
  • Voeg ananassap, citroensap en de suikersiroop toe aan de shaker.
  • Shake 15 seconden.
  • Double strain de cocktail in een longdrink over ijs.
  • Werk af met spuitwater.
  • Garneer met aardbeien en frambozen.

BRAM’BEAU

Wat heb je nodig?

  • 7 BelOrta braambessen
  • 5cl premium gin
  • 3 cl citroensap
  • 2 cl suikersiroop
  • 1 cl limonadesiroop

Aan de slag! 

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Voeg 3 ijsblokjes toe.
  • Blend gedurende 15 seconden.
  • Serveer en werk af met braambes!

CHEERS!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *