Recept | Mermaid Madeleines

Recept | Mermaid Madeleines

8 oktober 2021 1 Door blogvivant

De dagen worden killer en korter en dan heb ik meer dan ooit zin om te bakken en te prutsen in de keuken. Ik had zin in heerlijke madeleines, maar niet de klassieke, ik wou er een leuke touch aangeven. Ik had onlangs de dust poeders en chocoladeparels van Mill&Mortar toegekregen en wou die hierbij gebruiken. De dust poeders zijn in een viertal verschillende kleuren (brons, roze, goud & zilver) beschikbaar en de chocoladeparels zijn te verkijgen in dark en ruby chocolade! Je kan dus heel snel van een gewoon simpel dessertje iets heel leuk maken!

Zo kwam ik op het idee om madeleines met een special touch te geven. De verschillende dust laten uitblenden in elkaar geeft een mooi “mermaid” effect! Je kan ze dan nog afwerken met de chocoladeballetjes voor de extra crunch.

 

MERMAID MADELEINES

Wat heb je nodig? (9 stuks)

  • 1 ei
  • 65 gram ongezouten gesmolten boter
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 bio citroen
  • snuifje zout
  • 1 reep witte chocolade
  • dust poeders van Mill&Mortar
  • chocoladeparels van Mill&Mortar

Aan de slag! 

  • Klop de eieren en de suiker gedurende 5 minuten met een mixer tot een schuimig mengsel. Je zal zien dat het volume zal toenemen hierdoor.
  • Spatel de bloem en de gesmolten boter hieronder.
  • Voeg het vanille extract en zout toe.
  • Rasp van de citroen wat zesten in het beslag (geeft een frisse toets aan de madeleines).
  • Laat dit beslag 2 uur afgedekt in de koelkast rusten.
  • Vet de vorm in.
  • Maak quenelles uit het deeg (vormpjes uit het beslag halen met behulp van 2 soeplepels).
  • Leg deze quenelles in de vormpjes.
  • Bak ongeveer 10 minuten op 200 graden. Check als je ze eruit haalt of ze volledig droog zijn. Indien ze toch nog wat vochtig zijn of nog niet goudbruin, zet ze dan nog 2 minuten extra in de oven (blijf wel in de buurt om een oogje in het zeil te houden).
  • Als de madeleines zijn afgekoeld,
  • Smelt een reep chocolade au bain marie.
  • Dop de madeleines in de gesmolten chocolade en leg er direct enkele chocolade parels op.
  • Als de chocolade hard is geworden ga je met een penseel als een echte kunstenaar te werk met de dustpoeders. Hier is geen goed of fout aan, je kan ze helemaal laten blinken naar jouw mood 😉

Smakelijk! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be