Food & Drinks,  Recepten

Recept | Christmas Pavlova

Ja ook wij zijn al hard aan het aftellen naar kerst! Na een jaar heel intiem, hebben we terug zin om met familie er een top kerst van te maken. Daarom gaan we all the way en beginnen we nu alvast zaken uit te proberen! Ik was op zoek naar een dessertje waar je eigenlijk alles op voorhand al kon klaar maken en enkel de moment zelf nog moest afwerken zodat we ten volle van ons gezelschap kunnen genieten. Daarom ging ik voor een Pavlova maar dan volledig in kerstsfeer!

Christmas Pavlova

Wat heb je nodig?

  • 3 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 koffielepel vanille extract
  • 1 koffielepel azijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 ml Inex slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 200 gram mascarpone
  • 200 gram rood fruit (aardbei, framboos, bessen, braambes)
  • enkele takjes munt
  • Gold dust poeder van Mill&Mortar of bloemsuiker.

Aan de slag! 

  • Klop de eiwitten schuimig.
  • Voeg suiker in delen toe met de azijn en maïzena en klop stijf.
  • Schep met een lepel het eiwit op een vel bakpapier in een mooie cirkel.
  • Bak 2u-2u30 op 100°C.
  • Maak ondertussen de topping door de mascarpone met slagroom en vanillesuiker stijf te kloppen. (dek alles goed af en zet in de koelkast)
  • Wanneer de meringuekrans klaar is en afgekoeld kan je afwerken met de mascarponeroom.
  • Werk af met heel veel fruit en muntblaadjes.
  • Ofwel ga je all the way en bestrooi je de Pavlova met Gold dust poeder voor een extra feestelijke touch, ofwel ga je voor de afwerking met bloemsuiker.
  • Dien op en verras je gasten met een Christmas Pavlova.

Smakelijk en vooral geniet van je familie en vrienden om je heen!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *