Recept | Garnalencocktail van ons mémé

Recept | Garnalencocktail van ons mémé

17 december 2021 0 Door blogvivant

Wat een klassieker is dit toch, old but gold! In een wereld dat alles draait om verfijnder aan de slag te gaan, is het ook gewoon zalig om terug te keren naar de keuken van mémé! Nen garnalencocktail stond tientallen jaren trouw op het menu. Om deze nostalgie te herbeleven ga ik aan de slag met dit recept.

Let wel even op bij het aankopen van je garnalen of later bij andere vis dat de verpakking het logo MSC bevat. MSC, een afkorting van het Marine Stewardship Council, is wereldwijd het grootste keurmerk voor wilde vis. De missie is overbevissing tegen te gaan, de onderwaternatuur en biodiversiteit te beschermen. Prioriteit is het veiligstellen van wilde vis als een bron van voedsel voor toekomstige generaties.

 

Garnalencoctail van ons mémé

 

Wat heb je nodig? (4 personen) 

  • 200g gepelde garnalen
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • Een handvol bladpeterselie
  • 4 eieren
  • 1 kropsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el graanmosterd

Aan de slag! 

  • Snij de tomaten in vier, haal de zaadlijsten eruit en houd bij.
  • Doe de zaadlijsten in een kleine pan met een scheutje water en laat opkoken. Mix daarna glad met een staafmixer. Meng de tomatenjus met de graanmosterd.
  • Kook de eitjes acht minuten en koel ze onder koud stromend water.
  • Pel en snij in partjes.
  • Was de sla en hou de mooie kleine blaadjes aan de kant om straks te gebruiken in de cocktail.
  • Snipper de peterselie en snij de sjalot fijn.
  • Meng de garnalen met een beetje olijfolie, peterselie en sjalot.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dresseer in een glas de sla, de partjes ei, de tomaat, garnalen en werk af met de jus.

Geniet van de nostalgie! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe