Food & Drinks,  Recepten

Afkoeling met Oppo Ice Cream (met ijsttaartrecept)

Puffen, zweten, smelten! We hebben het voorbije dagen echt warm gehad maar bij warme temperaturen denkt deze BonVivant direct aan ijsjes! Een ondergaande zon, uitpuffen na een warme werkdag en dan rest er ons nog maar één ding, GENIETEN! Het nadeel aan dat genieten is dat er ook altijd wat Kcal aan verbonden zijn. Maar daar komt Oppo met de oplossing.

Oppo heeft ijs op de markt gebracht dat een gezondere draai aan uw favoriete dessert geeft, zonder afbreuk te doen aan smaakt. Het ijs is gemaakt volgens 7 basisprincipes:

Minder suiker.

Bij Oppo gebruiken ze zo min mogelijk suiker. Ze vermijden kunstmatige zoetstoffen maar gebruiken in plaats daarvan natuurlijke zoetstoffen om het suikergehalte in het ijs te verminderen zonder gevolgen voor de gezondheid of duurzaamheid.

Minder vet.

Ze gebruiken enkel in kleine hoeveelheden goede vetten. zoals bvb de geoogste, koudgeperste, kokosolie uit Ghana.

Geen onnodige Calorieën.

Bij Oppo houden ze dit percentage liefst zo laag mogelijk, maar gebruiken wel ingrediënten die nog steeds heerlijk smaken. Zo gaan ze op zoek naar de perfecte mix van goede smaak en ingrediënten waar ze trots kunnen op zijn.

Natuurlijke ingrediënten.

Naast een goede smaak, zijn deze ook nog is gezond.

Slimme ingrediënten.

Ingredienten die de smaak en gezondheid bevorderen. Zo gebruiken ze in plaats van suiker om karamel te maken, Lucuma. Een vrucht die net als karamel smaakt maar dan zonder de suikers.

RIjk aan proteïnen.

Proteïnen helpen het lichaam sneller een verzadigingsgevoel te geven. Oppo verhoogd waar mogelijk het natuurlijke proteïnen niveau in hun recepten.

Maximaal genieten.

Deze pijler trekt elke BonVivant zijn aandacht. Iets gezonder maken was voor Oppo niet genoeg. Ze wilden een goede smaak creëren. De smaak, het evenwicht, en de textuur moeten allemaal van hoge kwaliteit zijn. Hun missie is om de traditionele roomijs en dessert te overtreffen.

Je kan de Oppo producten terug vinden onder de vorm van ijs (Colombian Chocolate and hazelnut, Salted Caramel, Madagascan Vanilla, Raspberry Nipple, Mintchoc swirl, speculoos crunch) en sticks (Salted Caramel, Madagascan Vanilla & Roasted Almonds)

Wij waren op het persevent waar wij naast een deskundige uitleg ook verrast werden door een bezoek van de goden onder de Chefs: Roger Van Damme! De chef die gekend staat om van een dessert een kunstwerkje te maken liet ons op zijn vingers toekijken hoe hij van het lekkere Oppo ijs een ijstaart maakte! En je kan dit thuis ook! Ik geef je het principe mee zodat jij bij de volgende BBQ jouw gasten kan versteld doen staan van jouw “dessertkunsten” 😉

Wat heb je nodig voor de ideale Oppo ijstaart by Roger Van Damme:

  •  Rechthoekige cake (al dan niet zelf gebakken)
  • 3 potten Oppo ijs (1 Oppo Madagascan Vanilla, 1 Oppo Chocolate & Hazelnut, 1 Oppo Salted Caramel)
  • Opgeklopt eiwit met suiker (merengue) in spuitzak.
  • brandertje
  • rood fruit
  • speculoos koekjes
  • verhoudfolie
  • cakevorm

Hoe ga je aan de slag?

  • Snij de cake in drie plakken horizontaal.
  • leg in de cakevorm vershoudfolie
  • leg een eerste plak cake in de vorm
  • bestrijk deze plak met een pot Oppo Salted Caramel
  • leg een tweede plak cake in de vorm
  • bestrijk deze plak met Madagascan Vanilla.
  • snij van de derde plak cake de randen wat af zodat deze kleiner is dan de overige plakken.
  • leg deze plak in de vorm en druk wat aan.
  • bestrijk deze laatste plak met Chocolate & Hazelnut.
  • breek je speculoos in stukjes en duw deze verspreid in de laatste laag ijs.
  • doe de plastiekfolie goed dicht en druk zachtjes aan.
  • zet dit een uurtje in de diepvries.
  •  voor het serveren klop je voldoende eiwit tot Merengue en doe deze in een spuitzak.
  •  haal de ijstaart uit de vorm en bedek deze met de Merengue.
  •  ga er met een brandertje over dat het Merengue een mooie bruine kleur heeft.
  • werk af met rood fruit.

Ik garandeer je deze smaak is een bommetje! En ja het klopt dat dit toch niet zo light is dan het principe achter Oppo. Maar moest je dit maken met volle producten dan is deze dessert een echte caloriebom. Nu door het gebruik van Oppo ga je toch al het dessert halveren in suikers en kcal.

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

 

 

 

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *