Food & Drinks,  Recepten

Tips voor de lunch met Florette & Sofie Dumont {receptjes inclusief}

Florette, zeker geen onbekende voor wie al is graag geniet van een lekkere salade. Je kan ze vinden in de supermarkt onder verschillende varianten: zomermengeling, trio, pittige mix zijn maar enkele uit het gamma. Een slaatje dat eigenlijk al direct een perfecte mix is aan smaken in 1 zakje. Vers, evenwichtig, snel en ideaal in de zomer! Maar sla blijft natuurlijk maar sla en kan als je niet zo creatief bent in de keuken snel gaan vervelen.

Good Food voor happy moments, daar leef ik voor – Sofie Dumont

Daarom dacht Florette er aan om samen met de bekende TV Kok en immersympathieke Sofie Dumont gaan samen te zitten en te gaan brainstormen over leuke en lekkere receptjes om die BonVivants die niet zo creatief zijn wat te gaan helpen, om 1 een snel antwoord te laten vinden op de vraag: Wat eten we vandaag? maar ook om een gevarieerde lunch op het werk te kunnen nuttigen zonder dat het al teveel tijd in beslag neemt

Om deze frisse recept ideeen aan de man te brengen ging Florette On Tour met een foodtruck om telkens aan winkels of eventjes de nieuwsgierige mensen te laten kennis maken met de eenvoudige, lekkere en gevarieerde receptjes van Sofie Dumont.  Naast het proeven, kregen ze ook een recepten bundel mee naar huis en wat bonnetjes! Zo leuk!

Als BonVivant werd ik op het persmoment uitgenodigd om vier van de 12 receptjes te gaan proeven! en Ohja hoor! Vier keer werd ik lekker verwend met verse producten met een Dumont toets! De Dumont toets die staat voor gezelligheid, bijkletsen, mensen bij elkaar brengen, puur genieten, lokale producten en huidige foodtrends!

Mijn absolute favoriet van de vier salades ga ik hier volledig uitlichten, voor de andere 11 receptjes klik je best HIER om naar de site van florette te gaan! De salade die mij het meest verrastte was de salade met rode biet, geitenkaas in spek en frambozenvinaigrette. Ik zelf ben niet echt tegenstander maar ook geen fan van rode biet, maar in dit receptje zit alles zo evenwichtig in elkaar dat het smullen was van begin tot eind!

Salade met rode biet

Ingredienten:

  • 1 zakje Trio Florette
  • 2 gekookte rode bieten Florette
  • 1/4 rode kool
  • 6 kleine geitenkaasjes in spek
  • 2 sneetjes brood in kleine blokjes
  • klontje boter
  • 4 el appelazijn
  • 1 el Honing

voor de vinaigrette:

  • 1 bakje frambozen
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 3 el appelazijn
  • 5 el zonnebloemolie
  • peper en zout

bereiding:

  1. snij de rode kool fijn, spoel met water en meng in een kom met azijn, peper en zout en honing
  2. smelt de boter in een pan en bak de blokjes brood krokant met eventueel wat extra olie. (laat uitlekken in keukenpapier)
  3. stoof in dezelfde pan de sjalot met 1 el olie
  4. plet er de frambozen bij en blus met azijn, even roeren en in een kommetje gieten. Roer de rest van de zonnebloemolie eronder en kruid eventueel bij.
  5. bak de geitenkaasjes 10 min op 190°C
  6. verdeel de sla over 2 borden.
  7. Snij de rode biet in kwartjes en verdeel op de sla.
  8. leg op elke salade 3 gebakken kaasjes en strooi de croutons erover.
  9. serveer met frambozenazijn.

Geniet en smakelijk!

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

2 reacties

  • Avatar

    Justin

    Thank you for another fantastic post. The place else may just
    anyone get that kind of info in such a perfect method of writing?
    I have a presentation next week, and I am on the
    search for such information.

    P.S. If you have a minute, would love your feedback on my new website re-design. You can find it by searching for “royal cbd” – no sweat if you can’t.

    Keep up the good work!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *