Recepten

Recept | Spaghetti-taart

Als er iets is waar ze me ’s nachts wakker voor mogen maken is het spaghetti. Het is men all time favoriete gerecht dat altijd smaakt of het nu vriest of dertig graden is buiten.  Deze keer wou ik is weg van het klassieke en wou ik een taart maken van spaghetti! Ik had het al is zien voorbij komen op het web en wou dit ook eens proberen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Soubry spaghetti
  • een doosje mozzarella bolletjes
  • 3 eieren
  • basilicum
  • peper en zout
  • 200 gram geraspte kaas
  • Peterselie
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes met look
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder van Mill&Mortar
  • 1 theelepel Za’atar (een combinatie van Thym, Oregano en Marjolein) van Mill&Mortar
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 paprika’s (fijngehakt)
  • 2 wortelen (fijn gesneden)
  • peper & zout

Aan de slag! 

  • Verhit de pan, doe er olijfolie in en fruit de knoflook en ui aan.
  • Voeg de paprika en wortelen er ook aan toe.
  • Voeg er het gehakt aan toe.
  • Voeg er de tomatenpuree aan toe.
  • Voeg de Za’atar, het gerookt paprika poeder en de tomatenblokjes toe en roer alles goed om.
  • Breng op smaak met zout & peper.
  • Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met olie.
  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
  • Klop de 3 eieren los.
  • Giet de pasta af en doe de uitgelekte pasta in een mengkom.
  • Schep 2 soeplepels saus uit de kom en hou deze opzij (afwerking).
  • Voeg aan de pasta het eimengsel, en de saus. Zodat alle pasta voorzien is van een sausjasje.
  • Doe in de springvorm de pasta tot aan de helft en leg hier al de mozarella bolletjes op.
  • Vul verder aan met de pasta.
  • Werk de pasta af met de resterende saus en bestrooi rijkelijk met kaas.
  • Plaats de springvorm in de oven voor 10 minuten of tot de kaas gesmolten is en een korstje heeft.

Smakelijk!

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *