Food & Drinks,  Recepten

Recept | Pittige pasta scampi

Pasta met scampi is altijd lekker en ondanks dat de basis ingrediënten altijd hetzelfde zijn kan je er toch heel wat variatie in stoppen.
Ik eet graag een beetje pikant. Het moet niet branden in de mond maar een beetje karakter mag het wel hebben. Daarom maakte ik vandaag voor op de blog een pittige pasta scampi. Ik Kreeg onlangs de vernieuwe Soubry Intense gamma toe om te proberen. Het Intense gamma wordt vervaardigd uit durum tarwe en volgens een authentiek productieproces met een bronzen matrijs. Het ruwe en poreuze oppervlak, hecht zich optimaal aan saus en kruiden. Daarom dat ik net voor dit gamma koos bij dit gerechtje.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 Toma’dor kerstomaatjes
  • 1 koffielepel gerookt paprika poeder Mill&Mortar
  • peper en zout
  • 250 ml room
  • 1 tot 3 koffielepels Rub (naargelang de pit die je wil)
  • Soubry Pasta Intense
  • 8 scampi per persoon
  • peterselie om te garneren.

Hoe ga je te werk?

  • Bak de scampi op de pan, wanneer deze klaar zijn leg je ze best even op een bord.
  • Doe de versnipperde sjalot en ui in dezelfde pan en laat mooi karameliseren
  • voeg er de tomaatjes en room aan toe
  • Doe de kruiden erbij naar smaak en laat alles zacht inkoken.
  • doe de Soubry Intense pasta in het kokende water
  • Als de pasta klaar is voeg je de scampi terug in de saus en voeg je de uitgelekte pasta ook toe aan de saus.
  • Werk af met peterselie om te garneren.

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *