Food & Drinks,  Recepten

Recept | Hartverwarmende Quiche

Een quiche is zo een dankbaar gerecht omdat je er eigenlijk alles in kwijt kan. Los van de klassieke quiche waar enkel ei en spek gebruikt worden, kan je eindeloos variëren. Ik ging deze keer voor een simpele maar hartverwarmende quiche met bacon, spinazie en tomaatjes.

Hartverwarmende Quiche

Wat heb je nodig?

  • 1 kruimeldeeg (kant en klaar)
  • 7 eieren
  • 200 gram bacon
  • 300 ml slagroom (40%)
  • zout en peper
  • handvol bladspinaziespinazie
  • 10 tal kersttomaten van verschillende kleuren

Hoe ga je te werk?

  • Rol de kruimeldeeg in een bakvorm uit.
  • Prik in het deeg enkele gaatjes met een vork.
  • Leg een bakpapier over het deeg en vul met bakerwten zodat we de bodem blind kunnen bakken.
  • plaats in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C
  • Bak de terwijl de bacon krokant
  • Hak de bladspinazie in kleinere stukken
  • Snij de kersttomaatjes in 2.
  • Klop 4 volledige eieren en nog is 3 eidooiers los met de slagroom.
  • Wanneer de bodem klaar is, halen we het papier en de bakerwten eruit.
  • Verdelen we 3/4 van de bacon op de bodem
  • Verdelen we onze bladspinazie erover
  • Gieten we ons ei-room mengsel erover
  • Bestrooien we de rest van de bacon over het geheel.
  • Leggen we de tomaatjes mooi met de snijkant naar boven.
  • Zet de Quiche 30 minuten in de oven op 190°C

 

Perfect om te serveren als avond eten, gecombineerd met een salade. Of om koud mee te nemen als lunch.

 

Smakelijk!

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *