Food & Drinks,  Recepten

Recept | Tuna Croque

In restaurants in wereldsteden als New York, Londen & Barcelona staat vis-in-blik al langer op de kaart. Bij ons is dit meer gekend als snelle en makkelijke hap. Nochtans hoef je helemaal niet in te boeten op smaak of kwaliteit en zijn deze vrij goedkoop, makkelijk te bewaren en je kan er alle kanten mee uit op culinair vlak.

Seafoodchef Bart van Olphen bracht zijn eigen (duurzaam gevangen) vis in blik onder de naam Fish Tales op de markt. Een vismerk waarmee Bart consumenten wil inspireren om duurzame vis en vis in blik te kopen en die lekker klaar te maken. Want vis in blik is niet alleen gemakkelijk maar ook goed voor mens en planeet!

 

Tuna Croque 

Wat heb je nodig?

  • 2 blikken tonijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel grof gehakte platte peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 8 sneden rustiek brood
  • 30 gram boter
  • 4 plakken cheddar kaas
  • zout & peper

Hoe ga je te werk?

  • Meng de tonijn, rode ui, peterselie & mayonaise in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer vier sneden brood met boter langs de buitenkant.
  • Beleg de boterhammen met het tonijnmengsel en cheddarkaas en leg een andere boterham erop.
  • Bak de Tuna Croque in een croque-machine, tot het brood krokant is en de kaas gesmolten. Snijd de croque diagonaal en serveer!

Genieten maar! 

Ik maakte deze croque met BIG CROQUE XL toestel van Domo, een machine die zowel van je toastbrood maar evengoed van 2 grote sneden brood een croque kan maken, wat toch een extra troef is!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *