Travel

RECEPT | Coquilles & groene asperges met saffraansaus

Met die eerste lentezon kreeg ik zin om een gerechtje uit te proberen voor Pasen. We hebben allemaal zin in die ongedwongen gezelligheid en er gaat dan niets boven bijpraten aan tafel bij een lekker gerechtje! Nu nog inbeelden dat het een stralende lentedag is dan kan een gerechtje met coquilles, asperges en saffraansaus niet ontbreken!

Voor het gerecht ga ik aan de slag met Inex room. Waarom Inex? Omdat ik als kind een paar keer naar de fabriek ging met school naar Bavegem en voelde me steeds verbonden met deze brand. Omdat het van bij ons uit de regio was en puur Belgisch! Daar houden we toch allemaal beetje van!

Coquilles & groene asperges met Saffraansaus (2 personen)

Wat heb je nodig? 

  • 6 coquilles
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 1 sjalot
  • 1 gram saffraan
  • 100 ml witte wijn
  • 175 ml Inex room
  • 75 ml visbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper

Aan de slag! 

  • De aspergepunten 10 minuten laten stomen.
  • Ondertussen starten we met onze saffraansaus
    • we versnipperen de sjalot
    • stoof de sjalot glazig
    • blus met de witte wijn
    • voeg de saffraan toe
    • laat de wijn voor de heft inkoken
    • voeg de Inex room & visbouillon toe
    • laat dit gedurende 5 minuten inkoken
    • kruid met zout & peper
    • schuim de saus op met een staafmixer
  • Bak de cocquilles in een grillpan. (90 seconden elke kant)
  • Grill de asperges ook even mee in de grillpan.
  • Dresseer
    • start met de opgeschuimde saffraansaus
    • leg drie coquilles per bord
    • werk af met de aspergepunten.

Maak er een fijn paasfeest van! 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *