Food & Drinks

Becel brengt melk op de markt met 4 smaakvarianten.

Becel, je kent de naam wel van de boter. Maar tegenwoordig komen ze met iets beters op de markt. Hun nieuwe slogan ‘Plantaardig zijn de nieuwe koeien’ doet al vermoeden dat ze ook een ander publiek willen aanspreken dan alleen maar vleeseters. Becel brengt daarom vegan melksoorten op de markt in een aantal smaken. Of je nu van choco houdt of toch eerder een vanilletype bent, er is voor ieder wat wils! Wij werden uitgenodigd voor een heerlijk ontbijt met hapjes en drankjes die iedereen kon bekoren. En ze waren nog eens plantaardig ook. ?

Je mag mij onder de noemer van nieuwsgierigen plaatsen, dus besloot ik uiteraard om meerdere smaken eens te proeven. Zelf ben ik een echte chocofan en dus greep ik vanzelfsprekend meteen naar deze optie. In eerste instantie was ik toch wat sceptisch, maar toen ik de melk proefde, was ik meteen verkocht. De smaak van chocolade voelde als een engeltje dat op mijn tong plaste en hoewel die klassieke, volle smaak van chocomelk niet echt aanwezig was, kon het drankje mij zeker bekoren.


In mijn linkerooghoek zag ik dat er wat verder in de kom geroerd werd. Toen ik wat dichterbij ging staan, hoorde ik het woord ‘rijstpap’ vallen. Rijstpap én choco in één recept? Dat kon niet falen. En falen heeft het ook niet gedaan. Als het kon, had ik de hele kom verorberd. Maar zo, zo ben ik niet. ? Maar tussen ons gezegd en gezwegen: ‘s morgens kan mijn maag wel wat verdragen, dus deed ik er nog een glaasje vanilledrank bovenop. Toegegeven: dit had ik niet verwacht! Op een positieve manier, uiteraard. Deze omnivoor smaakte eigenlijk geen verschil met gewone melk. Heer-lijk!
Om te tonen dat je meer dan alleen je dorst kan stillen met de vanillemelk, werd ons een echte pannenkoeken liveshow voorgeschoteld. Letterlijk en figuurlijk. En of dat gesmaakt heeft. Deze pannenkoekjes moeten niet onderdoen voor de klassieke kleppers die oma al eens durft bakken.
Hoewel mijn oerinstincten niet snel voor vegan producten zullen kiezen, kan ik niet zeggen dat ik er niet van genoten heb. Maar één ding is zeker: de uiteenlopende smaken en originele receptjes hebben de afstand tussen mij en plantaardig toch alweer wat verkleind. Een geslaagde ochtend. Meer dan geslaagd!

SVI.

Hoe sta jij tegenover vegan? Hoe ga jij om met het milieu? Hoe draag jij je steentje bij tot een beter leefmilieu?

Laat het me zeker weten in een berichtje hieronder!

17 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *