Travel

Bernard Massard pakt uit met drie diverse cuvées.

De zomer komt eraan dan houden we van lang aperitieven, bbqen en nog meer genieten van verfijnde zaken zoals bubbels! of het nu om een uitgebreid dinner gaat of het gaat om een zomerse picknick, Bernard Massard is geschikt voor elke gelegenheid! Met deze drie verschillende cuvées kan je alle kanten uit!

100 jaar smaak

Jean Bernard start zijn carrière als keldermeester in de prestigieuze champagnehuizen in Reims en Epernay, in het hart van de Champagnestreek. Hij leert er alles over de méthode champenoise en neemt deze kennis mee terug naar Luxemburg waar hij zijn eigen bedrijf in mousserende wijnen opricht. In 1923, twee jaar na de oprichting van het huis, maakt Bernard-Massard zijn intrede op de Belgische markt. Carlo en André Claesen beslissen het familiebedrijf over te nemen en er nieuw leven in te blazen. Het merk wordt een echte referentie in de wereld van mousserende wijnen. Sindsdien is het merk op hetzelfde elan doorgegaan en blijft het zijn knowhow ten dienste stellen van liefhebbers van goede wijn. En dat allemaal op familiale wijze.

 

De cuvée Écusson

De cuvée Écusson, samengesteld in 1971 ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het huis Bernard-Massard, is één van de meest representatieve wijnen voor het Luxemburgse merk. De cuvée Écusson, op basis van druivensoorten zoals de pinot blanc, riesling, pinot noir en chardonnay, rijpt minstens twee jaar in de kelders. Zo ontstaan de citrusaroma’s en de boterachtige toetsen. Deze cuvée is ideaal voor het aperitief maar past ook perfect bij het dessert en maakt elke speciale gelegenheid volledig af.

De cuvée 100 ans

Een honderdjarig bestaan moet gevierd worden! Daarom heeft Bernard-Massard een uitzonderlijke cuvée gecreëerd als symbool voor een eeuw in het teken van knowhow en passie. De cuvée 1921, Crémant du Luxembourg, is geproduceerd met de druiven van de beste wijnstokken van het huis en illustreert waarom Bernard-Massard de beste in zijn vak is. De cuvée 1921 is krachtig en kenmerkt zich door fruitige aroma’s van vruchten met wit vruchtvlees. De perfecte partner voor feestelijke diners, vooral wanneer er zeevruchten geserveerd worden.

 

De cuvée Organic

Bernard-Massard blijft trouw aan zijn waarden maar is niet blind voor de huidige tijdsgeest. Daarom hebben ze in 2021 een biologische cuvée op de markt gebracht, de cuvée Organic, die is geproduceerd met respect voor de natuur. Samengesteld uit een zorgvuldige selectie druivensoorten zoals de chardonnay, de pinot blanc en noir of de riesling, is de cuvée Organic zowel delicaat als puur met een gouden gloed. Dankzij de aroma’s van de golden appel, peer en florale toetsen past hij als geen ander bij een etentje in openlucht of een picknick.

 

Maak er een onvergetelijke zomer van en bubbel er maar op los! 

Verkrijgbaar op www.bernard-massard.lu, www.e-wines.be, in verschillende grootwarenhuizen en bij verschillende wijnhandelaren

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *