Food & Drinks

De gezonde toer op met Dindesse.

Elk jaar op nieuw probeer ik in december een maand van gezonder eten in te lassen. zodat ik het nieuwe jaar dat er aan komt met wat kilootjes minder kan starten. Dit is niet altijd eenvoudig voor een lekkerbek als ik. Deze week ontdekte ik Dindesse, ontbijtspek op basis van kalkoen. Het gevoel te hebben dat je lekker spek aan het eten bent maar toch met 20% minder vetgehalte… Ideaal toch!

Ik heb deze week drie keer Dindesse gebruik in simpele gerechten telkens op een andere manier met aandacht voor minder calorie inname

Erwtensoep met spekjes

Erwten, ajuin, prei herwerken tot een heerlijk winters en voedzaam soepje. Ik vind soep soms wat saai, daarom probeer ik deze altijd wat af te werken met lekkers. Ik gebruikte hier voor de afwerking wat gekookte erwten, Dindesse reepjes gebakken in de microgolfoven en een scheutje light room.

Quiche met Dindesse 

Ik gebruikte hiervoor enkel: ei, prei en dindesse en light room. Simpel gerechtje om klaar te maken maar toch vol van smaak. Ik zou het zelf als hapje willen serveren op de feesttafel dit eindejaar! Ik liet de bladerdeeg achterwege zo spaarde ik toch wat Koolhydraten uit 😉

Winters slaatje

Slaatjes kunnen ook perfect in de winter. Sla en wortelen gebruiken als basis, afwerken met warme kalkoen spekblokjes, gestoofd witloof en wat gebakken scampi.

 

Drie keer eenvoudig anders! Ik mocht deze week Dindesse uitgebreid testen en ik ben overtuigd van de 20% minder vet want ook deze week verloor ik een kilootje op de weegschaal zonder dat ik het gevoel had te moeten inboeten aan lekker eten!

Ook overtuigd van Dindesse? Ga dan zeker is een kijkje nemen op de site. Naast de productinfo kan je er ook heerlijke recepten terug vinden!

Hebben jullie nog tips om deze gezonde spekblokjes te combineren in eenvoudige gerechten? Laat ze zeker hieronder weten, dan probeer ik deze zeker uit volgende week!

 

 

31 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *