Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Recepten

Italiaans stoofpotje

Bij winterse temperaturen horen natuurlijk stoofpotjes. Wij gingen voor een Italiaans stoofpotje deze keer. Voor mijn stoofpotje haalde ik mijn nieuwe Nori stoofpot uit de verpakking en wou er direct mee aan de slag. Deze gietijzeren stoofpot met bronskleurige knop is een ware blikvanger in uw keuken en op de eettafel. Ik mag er zelf eentje weg geven op mijn Instagram account.

Italiaans stoofpotje

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 versnipperde ajuin
  • 2 selderstelen
  • 400 gram boschampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml witte wijn
  • 3 eetlepels tomatenpuree Mutti
  • 1 blik Mutti tomatenblokjes
  • 700 ml rundsfond
  • 3 grote gekleurde wortels in schijfjes
  • zout en peper
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 blaadjes laurier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Haal het stoofvlees door de bloem, peper en zout.
  • Verwarm de olie in de stoofpot, bak het vlees en bruin het aan.
  • Haal het vlees uit de stoofpan.
  • Voeg aan de stoofpan de ui en selder en stoof 5 minuten tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de bospaddenstoelen toe en stoof verder gedurende 4 minuten.
  • Voeg de look toe en stoof verder.
  • Blus met de wijn en laat deze voor de helft inkoken.
  • Voeg de tomatenpuree en het blik tomatenblokjes toe.
  • Kruid af met zout, peper en tijm en voeg de blaadjes laurier toe.
  • Voeg het vlees toe en plaats de stoofpot voor 2 uur in de oven.
  • Voeg dan de schijfjes wortel toe en zet nog 1 uur in de oven.

Om het gerecht volledig in de Italiaanse sfeer te brengen kan ik hier zeker mijn gerechtje Gratin Dauphinois met Parmaham aanbevelen.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *