hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Krokant geitenkaasje met Parmaham

Met dit receptje neem ik je mee naar Italië meer specifiek Parma, de stad van Parmezaanse kaas, Mutti & van Parmaham natuurlijk! Parma is dus echt een regio voor foodies! Ik maak vandaag iets met de Parmaham. Deze delicatesse uit de regio Emilia-Romagna is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een symbool van vakmanschap en traditie. Hier ga ik volgende week dieper op in want ik ga de streek volgende week zelf ontdekken. Een uitgebreid verslagje volgt natuurlijk.

Maar nu terug naar deze overheerlijke ham van Parma. De subtiele zoutigheid en de rijke, gerijpte smaak van parmaham voegen een onmiskenbare dimensie toe aan gerechten. Dus, trek je schort aan en laten we samen de magie van Parmaham ontdekken in een eenvoudig receptje bedacht door kok Loïc Van Impe, maar met zijn goedkeuring mocht ik het receptje van “Krokant geitenkaasje met Parmaham” met jullie delen.

Krokant geitenkaasje met Parmaham

INGREDIËNTEN voor 4 pers

  • 1 takje verse rozemarijn
  • 300 gr verse geitenkaas
  • 25 gr rozijnen
  • 1 pakje Parmaham
  • peper
  • zout
  • 1 meloen
  • 250 gr rucola
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • rode wijnazijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C

  • Snipper de blaadjes van een takje rozemarijn fijn.
  • Voeg, in een mengkom, de rozemarijn toe aan 300 gr verse geitenkaas, 25 gr rozijnen, een beetje peper en zout. Meng goed.
  • Leg twee sneetjes Parmaham kruislings over elkaar. Doe dit zes keer in totaal.
  • Verdeel de geitenkaas in zes bolletjes en leg in het midden van de twee sneetjes Parmaham.
  • Sluit goed en leg op bakpapier op een bakplaat.
  • Bak 10 minuten in de oven aan 220°C tot de Parmaham mooi krokant is.
  • Schil de meloen en haal de pitjes eruit. Snijd in fijne reepjes.
  • Schil en snipper de rode ui in zo fijn mogelijke sliertjes. Breng op smaak met peper, zout, drie eetlepels rode wijnazijn en zes eetlepels olijfolie. Meng er 250gr. rucola en de blaadjes van een takje rozemarijn onder.
  • Serveer een mooie portie salade op een bord, het krokante buideltje Parmaham en geitenkaas en werk af met een extra sneetje Parmaham in toefjes rondom.

Smakelijk!

Meer inspiratie nodig? Misschien is deze Aperokrans met Parmaham wel een leuk idee voor je volgende feestje.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *