Limited Edition: Tabasco Scorpion Sauce [met recept]
Tabasco Scorpion sauce is de nieuwste variant die te verkrijgen is naast de andere varianten maar deze keer 20 keer heter dan de klassieke Tabasco die we allemaal reeds kennen. Tabasco innoveert en experimenteert continue om te kunnen inspelen om de veranderende noden en voorkeuren van de consument en de culinaire wereld. Tabasco bestaat 150 jaar en vond het ideaal om op dit moment de extra spicy saus te lanceren!
De nieuwe variant is de perfecte combinatie van zoete ingrediënten, zoals guave en ananas die de heetheid van de schorpioenpeper wat in tomen maar toch de klassieke smaak van Tabasco behouden. De smaak kan omschreven worden als een pittig sausje met véél hitte en een vleugje Caraïbische zoetheid.
De saus wordt best met mate gebruikt dus overdrijf er niet mee maar is ideaal om jouw zomergerechten wat extra pit te bezorgen of waarom geen diepere smaak toevoegen aan je cocktail met deze saus. Deze saus past net zoals andere varianten ook perfect bij eieren. Enkele druppeltjes toevoegen aan een roerei zorgt voor een kickstart van je dag! Experimenteer subtiel met deze smaken en bereik het perfecte evenwicht tussen een zoete en pikante smaak.
Wij gingen de test aan en maakten een salsa met deze Tabasco Scorpion sauce, ideaal tijdens een warme zomer avond als dip bij nachos
Benodigheden:
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
1 blik tomatenblokjes
verse koriander
limoensap
1 koffielepel suiker
1 koffielepel zout
Nachos
bereiding:
Doe in een keukenrobot de tomaat, koriander, knoflook en sjalot. Breng op smaak met zout, komijn, suiker en limoensap en enkele druppels tabasco Scorpion Sauce en meng alles tot kleine stukjes en serveer met nachos
Je kan deze limited edition HIER online verkrijgen in een zeer uitgebreide webshop.
Waar zou jij deze Tabasco Scorpion sauce bij gebruiken? Ook benieuwd naar de kracht van deze saus? Durf je het aan? of toch liever geen pikant?
Laat me weten in een berichtje hieronder.
16 reacties
Nicole Orriëns
Ik vind pikant wel lekker, maar ook weer niet zo dat het mijn hele mond in brand zet. Dit ziet er lekker uit!
blogvivant
Je mag er zeker niet mee overdrijven, met enkele druppeltjes creëer je een bom aan smaken. Ik had gisteren men salsa meegedaan op de aperitief bij men mama en het was zo snel op omdat niemand er af kon blijven haha 🙂
Nicole Orriëns
Super dat iedereen je creatie zo lekker vond Blogvivant. Daar doe je het toch voor : )
Daphne - verdraaidmooi
Ik ben dol op pikant, maar dan wel echt pikant! Heerlijk! Ik zou dit recept vooral in de zomer maken als snack voor buiten 🙂
Ellen
Die geef ik aan mijn schoonvader met Vaderdag 🙂 Ik doe altijd een paar drupjes door de guacamole, maar hou het bij de normale variant denk ik!
Balou
Wow wat creatief gemaakt! Zelf ben ik niet zo van het pikante eten maar mijn schoonzus maak je hier vast heel blij mee!
Bryan
Ziet er heerlijk uit! Zelf gebruik ik wel niet echt tabasco bij het koken. Maar misschien toch is proberen.
Amelie
Dit zou iets zijn voor mijn vader!
Kool Family
Heerlijk!! Ik ga meteen op zoek…
Ester
Zelf geen fan, wegens te pikant 😀
(Ja, ik ben een seut !, haha)
Simone
Klinkt lekker! Een beetje pit doet wonderen
Dhini
Lekker! Love pittige saus
Hippiemeisje
Ik hield altijd van pikkant tot mijn maag begon te protesteren….
klinkt me dus weer wel lekker, maar ik denk dat ik het beter zou overslaan…
Anne - Travelgoodies.nl
Jeetje nog 20x pittiger? Weet niet of ik dat kan handelen hoor 😉
Gerdine
Ai dit is voor mij echt te pittig denk ik haha. Ik zou er nog wat crème fraiche bij doen, ook lekker.
Melissa
Mij te pittig. Maar mijn vriend zou het wel lusten denk ik