Food & Drinks

Limited Edition: Tabasco Scorpion Sauce [met recept]

Tabasco Scorpion sauce is de nieuwste variant die te verkrijgen is naast de andere varianten maar deze keer 20 keer heter dan de klassieke Tabasco die we allemaal reeds kennen. Tabasco innoveert en experimenteert continue om te kunnen inspelen om de veranderende noden en voorkeuren van de consument en de culinaire wereld. Tabasco bestaat 150 jaar en vond het ideaal om op dit moment de extra spicy saus te lanceren!

De nieuwe variant is de perfecte combinatie van zoete ingrediënten, zoals guave en ananas die de heetheid van de schorpioenpeper wat in tomen maar toch de klassieke smaak van Tabasco behouden. De smaak kan omschreven worden als een pittig sausje met véél hitte en een vleugje Caraïbische zoetheid.

De saus wordt best met mate gebruikt dus overdrijf er niet mee maar is ideaal om jouw zomergerechten wat extra pit te bezorgen of waarom geen diepere smaak toevoegen aan je cocktail met deze saus. Deze saus past net zoals andere varianten ook perfect bij eieren. Enkele druppeltjes toevoegen aan een roerei zorgt voor een kickstart van je dag! Experimenteer subtiel met deze smaken en bereik het perfecte evenwicht tussen een zoete en pikante smaak.

Wij gingen de test aan en maakten een salsa met deze Tabasco Scorpion sauce, ideaal tijdens een warme zomer avond als dip bij nachos

Benodigheden:

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 tomaat

1 blik tomatenblokjes

verse koriander

limoensap

1 koffielepel suiker

1 koffielepel zout

Nachos

bereiding:

Doe in een keukenrobot de tomaat, koriander, knoflook en sjalot. Breng op smaak met zout, komijn, suiker en limoensap en enkele druppels tabasco Scorpion Sauce en meng alles tot kleine stukjes en serveer met nachos

Je kan deze limited edition HIER online verkrijgen in een zeer uitgebreide webshop.

Waar zou jij deze Tabasco Scorpion sauce bij gebruiken? Ook benieuwd naar de kracht van deze saus? Durf je het aan? of toch liever geen pikant?

Laat me weten in een berichtje hieronder.

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *