Travel

Mosselen maken met chorizo en chilipeper

Het recept Mosselen maken met chorizo en chilipeper is helemaal niet veel moeilijker dan Mosselen op groot moeders wijze. Je geeft er gewoon een andere toets aan. Mosselen maken is überhaupt totaal niet moeilijk. Het is een heel dankbaar en gezond product, die bomvol eiwitten zitten. Naast gezond en makkelijk te bereiden zijn ze ook enorm duurzaam! Mosselen worden namelijk niet overbevist, hebben een zeer lage CO2-voetafdruk en er zitten geen chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen bij. Mosselen zijn dus een puur en heel duurzaam product! Om het wat specialer te maken heb ik er deze keer een Spaanse twist aan gegeven want ik voeg chorizo aan de mosselen maar ook wat chilipeper. Dit zorgt direct voor wat pit in je gerecht en zo kan je de hele zomer lang eindeloos ingrediënten combineren met de Zeeuwse mosselen.

Mosselen maken met chorizo en chilipeper

Materiaal

Mosselpan

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 100 gram chorizo
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalot fijn gesneden
  • 1 chilipeper fijn gesneden
  • bosje peterselie fijn gesneden
  • wijn (wit of rosé) om te blussen

Bereidingswijze

  • Stoof de sjalot, chilipeper, knoflook en chorizo aan.
  • Blus met de wijn.
  • Laat dit goed heet worden.
  • Doe de gespoelde mosselen in de pan en leg het deksel erop.
  • Wacht tot alle mosselen open zijn.
  • Voeg dan nog gehakte peterselie naar smaak toe.
  • Serveer met brood of frietjes.

Smakelijk

Ben je toch geen fan van deze Mosselen met chorizo en chilipeper dan heb ik nog een receptje voor dat misschien meer iets voor jou is: Gestoomde mosselen in tomaten bouillon . Heb je dit receptje gemaakt dan mag je me altijd taggen op sociale media.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *