Food & Drinks

Plants Are The New Cows

Planten zijn de nieuwe koeien, … huh!? Hoor ik je al denken!

Ik kreeg vorige week een pakketje thuis opgestuurd met een mini serre, plantjes, zaden om in een gerecht te gebruiken en verschillende soorten Becel smeerboter.

De actie “Plants are the new cows” is er om ons bewust te maken dat dierlijke producten verantwoordelijk zijn voor de helft van de CO2 uitstoot. De consumptie van vlees en zuivel heeft het meeste impact voedselgerelateerd op het milieu. Ze maken ons bewust dat we voor onze gezondheid, respect voor dier, leefmilieu en klimaat meer moeten kiezen voor plantaardige producten.

Becel heeft alles ingezet op plantaardig en heeft daarom producten ontwikkeld die geen ingrediënten bevatten van dierlijke oorsprong. Deze plantaardige producten bevatten Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart. Ze dragen bij voor een gezond cholesterolgehalte in het bloed.

 

 

Zelf ben ik een vleesliefhebber die dit ook niet zal laten, maar ik kan er wel bewuster mee omgaan. Want of ik nu boter op mijn pistolet smeer van dierlijke oorsprong of plantaardige maakt me eigenlijk zoveel niet uit. Dan kan ik beter daar men steentje bijdragen aan het milieu en dier! Ook vind ik de variatie aan smaken leuk die Becel biedt. Mijn favorietje is die met walnoten olie!  Gewoon een stuk brood met een beetje boter verrijkt met deze smaak is hemels! 🙂 Je kan deze smeerboter ook gewoon gaan gebruiken in recepten die je kan terug vinden op de website van becel, KLIK hier.

 

Met de actie van Becel in het achterhoofd ga ik in 2018 misschien iets meer opletten in de winkel om te kijken of een product een dierlijke of plantaardige oorsprong heeft en bewuster kopen.

Verder moet je zeker de facebookpagina van #plantsarethefuture gaan bekijken, er loopt trouwens een leuke groene GIVE AWAY! KLIK hier!

Hoe ga jij om met het milieu? Hoe draag jij je steentje bij tot een beter leefmilieu? Laat het me zeker weten in een berichtje hieronder!

 

31 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *