bijgerecht,  hoofdgerecht,  Recepten

Ratatouille recept, ideaal bij gegrild vlees.

Ratatouille vindt zijn oorsprong in de Provençaalse keuken van Zuid-Frankrijk. Het is een traditioneel gerecht dat voornamelijk bestaat uit gestoofde groenten, vaak geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht met brood of rijst.

Ik had nog courgettes en aubergines in voorraad die moesten verwerkt worden en dacht toen waarom niet eens ratatouille maken, dit recept van ratatouille is heerlijk als bijgerecht bij de BBQ of gewoon met wat volkoren pasta!


Ratatouille recept

benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 blik kerstomaatjes van Mutti
  • 2 courgettes (ik speelde met kleuren door een gele en groene te gebruiken)
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 100 ml witte wijn.

Bereidingswijze:

  • Versnipper de ui en de knofloop en stoof deze op een hoog vuur.
  • Snij de paprika’s, aubergine en courgette in blokjes.
  • Bak deze mee gedurende 5 minuten.
  • Voeg tijm, basilicum, paprikapoeder en oregano toe.
  • Voeg het blik kerstomaten en de witte wijn toe.
  • Laat een dertigtal minuten sudderen.

smakelijk!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *