Food & Drinks,  Recepten

Recept | Kalfsvlees met geroosterde schorseneren & feta creme

December, de maand van lekker eten en genieten! Daarom had ik na een dessertje, ook de smaak te pakken om een feestelijk hoofdgerecht te creëren. Deze keer ging ik aan de slag met Kalfsvlees van bij ons! Je kan dit op zoveel manieren bereiden. Ik ging aan de slag met schorseneren en fetacreme en die smaken samen waren zo lekker dat ik het graag met jullie deel! Wil je nog meer inspiratie voor recepten met kalfsvlees dan surf je gewoon even naar gekopkalfsvlees.be

Kalfsvlees met geroosterde schorseneren & feta creme

Wat heb je nodig? (2personen) 

  • 300 gram schorneren
  • 300 gram kalfsvlees filet pure
  • 150 gram feta
  • 1 bio citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 koffielepels zadenmix (afwerking)
  • 1 eetlepel Happy Roots Mill&Mortar (kruidenmix op basis van lookpoeder, rozemarijn, sesam en chili.)
  • olijfolie, peper en zout

Aan de slag! 

  • Begin met het schoonmaken van de schorseneren. Omdat dit nogal een plakkerig werkje kan worden spoel ik ze eerst goed af om ze daarna onder stromend water met een dunschiller te schillen.
  • Snij de schorseneren in 2 en snij ze dan nog is middendoor.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de schorseneren op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie en Happy Roots kruiden.
  • Schuif de schorseneren voor 20 minuten in de oven.
  • Klop met behulp van een mixer de feta, yoghurt, lepel olijfolie, honing, peper en zout gedurende 3 minuten op tot een soort van opgeklopte romige crème.
  • Bak nu het kalfsvlees mooi bruin van buiten en rosé van binnen.
  • Dresseer de feta crème, schorseneren en kalfsvlees op het bord.
  • Werk af met enkele druppels olijfolie en wat zadenmix over de feta crème
  • Geniet!

Smakelijk en vooral geniet van je familie en vrienden om je heen!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *