Food & Drinks,  Recepten

Recept | Kruidenboter

De lockdown zorgde ervoor dat ik me bezig hield met het zaaien van kruiden, planten van groentjes en het resultaat ervan is nu oogstbaar. Toen dacht ik in plaats van peterselie gewoon in te vriezen, maak ik er kruidenboter van. Want denk even na, de zon op je terras, een fris glaasje rosé wijn, zelf gebakken brood en daarop een laagje verse kruidenboter. YUMMIE!!!! Wat ook leuk is, in een alluminium bakje, scampi gepeld maar het staartje er nog aan, klompjes kruidenboter tussenin en dat op de BBQ. Het perfecte aperitief hapje bij een zomerse BBQ, en ondertussen met je stukjes brood soppen in de gesmolten kruidenboter.

 

Wat heb je nodig?

  • een pakje melkerijboter van 250 gram op kamertemperatuur
  • een bosje peterselie fijn gesneden
  • een bosje bieslook fijn gesneden
  • 5 à 6 teentjes knoflook
  • een theelepel Oak Smoked Salt Flakkes van Mill & Mortar (voor een subtiele natuurlijke gerookte smaak)
  • een draai van de pepermolen

Aan de slag! 

  • neem een mengkom
  • doe de boter, peterselie, de geperste knoflook, het zout en de peper erin
  • was de handen grondig of trek een paar plastiek handschoenen aan
  • ga alles goed door elkaar kneden met de handen (de lichaamswarmte laat toe dat de boter zich makkelijk laat kneden)
  • proef en voeg eventueel nog een snuifje zout of peper aan toe om het te verfijnen.

Dit kan je direct gebruiken maar kan je evengoed invriezen in kleine porties dat je voor elke gelegenheid kruidenboter klaar hebt. Gebruik bvb ijsblokjesvormen om in te vriezen, zo kan je per portie die je op dat moment nodig hebt ontdooien.

Smakelijk! 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *