[Recept] Hummus met pit

[Recept] Hummus met pit

16 juli 2021 0 Door blogvivant

Ik kreeg van Colruyt heel wat producten toegezonden om een fijn aperitief moment te houden. Het doel van deze actie was om me meer bij te leren over de ECOSCORE. Kende jij dit al? Ik nog niet. Ik wist dat je aan de hand van de nutriscore kon zien hoe gezond een product was maar Ecoscore was onbekend voor mij. Wel het werkt een beetje op dezelfde manier. Wanneer je bij de Colruytgroep gaat winkelen en je gaat met de app (Xtra app, SmartWithFood app of de Colruyt app) scannen dan kan je kijken naar de Boni producten hoe ecologisch of duurzaam de producten zijn.

De score gaat van A tot E, en deze score wordt gegeven op basis van verschillende factoren zoals landbouw, transport, hoe ze verwerkt worden, maar ook of de verpakking wel recycleerbaar is… Dus wanneer we gaan winkelen is het naast boeiend ook goed om een beetje aan het milieu te denken. Het zijn maar kleine stapjes, maar als we op die manier een beetje kunnen bijdragen aan een betere ecologische voetafdruk dan doen we hier toch graag aan mee 🙂

Ik kreeg dus heel wat producten met de Ecoscore A, B en C dus heel aanvaardbaar en kon het niet laten om hier direct mee aan de slag te gaan. Ik maakte dus een pittige Hummus en het receptje deel ik graag met jullie <3

 

Hummus met pit 

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kikkererwten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 uitgeperste citroen
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • paprikapoeder

Aan de slag! 

  • Laat de kikkerewten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een romig en glad mengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de hummus in een potje en garneer met paprikapoeder en enkele kikkererwten en overgiet een klein beetje met olijfolie.
  • Serveer gekoeld als aperitiefdip

Smakelijk! 

 

KokenKoken

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be