Food & Drinks,  Recepten

Recept | Plaattaart met asperges

Het aspergeseizoen draait op volle toeren en om niet altijd asperges à la flamande te eten, zorgde ik voor een gerechtje dat heel makkelijk is en vooral super lekker. Ook kan je deze plaattaart gebruiken als aperitief hapje, voorgerecht, hoofdgerecht of als onderdeel van je zondagse brunch!

Wat heb je nodig?

  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 400 gram asperges (witte of groene of combineer voor extra kleur)
  • 1 eigeel
  • 125 gram kruidenkaas (Boursin cuisine gebruikte ik)
  • 75ml volle room
  • zout & peper
  • gehakte peterselie

Aan de slag! 

  • Schil de asperges en kook deze in gedurende 5 à 10 minuten beetgaar. (laat deze uitlekken en afkoelen)
  • Rol het pizzadeeg open en vouw de randen om (1cm).
  • Prik in het deeg met een vork om te voorkomen dat het deeg omhoog komt bij het bakken.
  • Meng de kruidenkaas en de room, voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Smeer het kaasroommengsel op de pizzabodem.
  • Verdeel de asperges over het mengsel.
  • Smeer het bladerdeeg in met het eigeel om een mooie bruine korst te krijgen.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20-30 minuten.
  • Serveer met gehakte peterselie.

GENIET! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *