Food & Drinks,  Recepten

Recept | Zongedroogde tomaten

De tomaten van Stoffels zijn mijn all time favoriete tomaatjes! Die heb je al heel veel zien voorbij komen. Ze zijn gewoon lekker en je proeft er de liefde in. Toen ik terug is aan het gezond snoepen was van de tomaatjes dacht ik eraan om zelf eens zongedroogde tomaten te maken. Ik eet die super graag maar soms als je iets zelf maakt smaakt het nog honderd keer beter. Ik vroeg om advies bij Stoffels en deze gaven me de raad om dit uit te proberen met de Toma’Rito, omwille van zijn zuiderse toets en veel toepassingsmogelijkheden! Je kan ze zowel koud als warm gebruiken, grillen of in een salade.

 

Wat heb je nodig?

  • Een doosje Toma’Rito tomaten van Stoffels
  • Vijf teentjes knoflook
  • Enkele takjes thym
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Grof zout

Aan de slag! 

  • Verwarm de oven voor op 90-100 graden. (hete lucht oven)
  • Snij de tomaatjes in 4
  • Leg op de bakplaat een bakpapier
  • Leg de tomaatjes op het bakpapier
  • Pel de knoflook en kneus hem even (zodat de aroma’s beter vrij komen)
  • Strooi het zout over de tomaten
  • Leg de takjes rozemarijn en thym tussen de tomaten
  • Laat 3 uur rusten in de oven.
  • Elk uur check ik even de tomaten of ze klaar zijn

 

  • Laat de tomaten afkoelen
  • Vul een gesteriliseerde weckpot met de tomaten en de teentjes knoflook
  • Vul met olijfolie tot ze onder staan.
  • Bewaar in de koelkast!

Smakelijk!

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *