Recept | Zongedroogde tomaten
De tomaten van Stoffels zijn mijn all time favoriete tomaatjes! Die heb je al heel veel zien voorbij komen. Ze zijn gewoon lekker en je proeft er de liefde in. Toen ik terug is aan het gezond snoepen was van de tomaatjes dacht ik eraan om zelf eens zongedroogde tomaten te maken. Ik eet die super graag maar soms als je iets zelf maakt smaakt het nog honderd keer beter. Ik vroeg om advies bij Stoffels en deze gaven me de raad om dit uit te proberen met de Toma’Rito, omwille van zijn zuiderse toets en veel toepassingsmogelijkheden! Je kan ze zowel koud als warm gebruiken, grillen of in een salade.
Wat heb je nodig?
- Een doosje Toma’Rito tomaten van Stoffels
- Vijf teentjes knoflook
- Enkele takjes thym
- Enkele takjes rozemarijn
- Grof zout
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 90-100 graden. (hete lucht oven)
- Snij de tomaatjes in 4
- Leg op de bakplaat een bakpapier
- Leg de tomaatjes op het bakpapier
- Pel de knoflook en kneus hem even (zodat de aroma’s beter vrij komen)
- Strooi het zout over de tomaten
- Leg de takjes rozemarijn en thym tussen de tomaten
- Laat 3 uur rusten in de oven.
- Elk uur check ik even de tomaten of ze klaar zijn
- Laat de tomaten afkoelen
- Vul een gesteriliseerde weckpot met de tomaten en de teentjes knoflook
- Vul met olijfolie tot ze onder staan.
- Bewaar in de koelkast!
Smakelijk!
Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
5 reacties
Nicole Orriëns
Dat klinkt niet eens zo moeilijk als ik dacht! Dankjewel voor het recept. Ik ga het pinnen!
Felice Veenman
ja leuk werkje: tomaten drogen ! en je hele huis ruikt zo ontzettend lekker. ik doe het bijvoorkeur met tomaten uit mijn moestuin en soms krijg ik wel eens een extra lading van een medetuinder die geen zin meer heeft om tomaten te verwerken
Henk
Perfecte smaakmaker voor quiches etc en nog veel meer. Ik gebruik ze vaak
Frederique
Ah leuk, ik heb het niet eerder zelf geprobeerd. Ik heb wel toevallig gisteren de lekkerste tomaten in tijden gegeten. Wat een verschil kan er zijn tussen de een en de andere tomaat!
Lizette
Oeh die vind ik zo lekker! Vaak koop ik de kant en klaar in een potje voor de salade en dan op olie, maar warm wil ik ze wel eens zelf maken.