Gran Baron spritz.
apero,  Recepten

Gran Baron spritz recept | Een feestelijke cava cocktail

Geen feestje gaat er voorbij of er worden bubbels geschonken. Gran Baron is dan ook de populairste en meest gedronken cava in België. Gran Baron staat voor passie, vakmanschap en respect voor tradities. Het wijnhuis ligt in het hart van de spaanse Penedès, en haalt zijn wijn voor het maken van de cava, enkel uit wijngaarden in de omgeving van de Bodega.

Een spritz, maar dan met cava? Absoluut!
Deze Gran Baron spritz is het perfecte aperitief voor wie houdt van fris, fruitig én makkelijk. Geen ingewikkelde cocktailshakers of fancy barskills nodig, gewoon goeie cava, wat sinaasappellikeur en een vleugje bruiswater. Het soort glaasje dat je meteen naar een zomers Spaans terras brengt. 😎

Recept: Gran Baron spritz

Wat heb je nodig? (voor 1 groot glas):

  • 2 delen Gran Baron Brut cava (Festival Edition kan ook)
  • 1 deel sinaasappellikeur (zoals Aperol of een andere orange bitter)
  • Scheutje bruiswater
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschijfjes voor de afwerking

Zo maak je hem:

  • Vul een groot wijnglas met ijsblokjes.
  • Giet 2 delen Gran Baron cava en 1 deel sinaasappellikeur over het ijs.
  • Voeg een scheut bruiswater toe voor extra bubbelplezier.
  • Werk af met een mooi schijfje sinaasappel.

En voilà… klaar om te klinken op het leven. Salud!

Variant: Gran Baron Orange Spritz

Zin in nét dat tikkeltje meer kleur en bitterzoete toets?
Maak dan een Gran Baron Orange Spritz:

  • Gebruik Gran Baron brut als basis.
  • Vervang of mix je sinaasappellikeur met Grand Marnier of sinaasappelsiroop voor extra diepgang.
  • Werk af met een extra sinaasappelschilletje of gedroogd sinaasappelschijfje voor de looks.

Perfect voor wie fan is van een iets intensere, bitterzoete spritz.

Waarom Gran Baron?

Ik leerde Gran Baron ooit kennen tijdens een persreis naar de Penedès, de cava-streek bij Barcelona. Sindsdien blijft het bij mij vaste prik op tafel als het om cava gaat.
Niet alleen omdat hij zo lekker fruitig is, maar ook omdat hij Vegan Friendly en duurzaam geproduceerd wordt, zonder dat je er je portefeuille voor hoeft leeg te maken. Een no-nonsense cava die altijd scoort.

Serveer deze Gran Baron spritz als aperitief bij je tapasavond. Denk aan Parmaham cups, zongedroogde tomaatjes of wat pittige albondigas… Je waant je meteen in Spanje met je gasten!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be 

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *