Orzo met pesto en kip
Dit recept van orzo met pesto en kip moet je gewoon proberen! Het is echt een eenvoudig gerecht dat je in 1 pan kan klaar maken en hierdoor nog eens tijd spaart bij het koken maar ook bij de afwas.
Orzo met pesto en kip
Orzo met pesto en kip
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 2 kippenfilets
- zout
- peper
- potje groene pesto
- olijfolie
- 500 ml kippenbouillon
- 250 gram Looye Kerstomaatjes
- handje basilicumblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 (kleine of 1 grote) ui versnipperd
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Snij de kippenfilets in blokjes en kruid met zout en peper. Voeg een half potje pesto toe en roer alles om. Laat dit 10 minuten rusten.
- Doe olijfolie in de pan en bak de kip aan tot deze goudbruin is.
- Haal de kip terug uit de pan en laat rusten op een bord.
- Bak de versnipperde ui een drie tal minuten. Roer de orzo erdoor en bak 2 minuten mee zodat de orzokorrels roosteren.
- Blus met de kippenbouillon en voeg er de resterende pesto aan toe, zout, peper en breng alles aan de kook. Voeg er de kip terug aan toe en zet het op een laag vuur. Zet het deksel eraf en laat ongeveer een vijftien tal minuten sudderen.
- Haal daarna het deksel eraf, roer alles goed om en laat verder koken tot de vloeistof is opgenomen en de orzo gaar is.
- Ondertussen kan je de afwerking al voorbereiden door de kerstomaatjes in twee te snijden, de versnipperde look en wat olijfolie in een kommetje om te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep een goeie portie orzo met kip op een bord, werk af met de kerstomaatjes topping en strooi er lekker veel Parmezaanse kaas over!
Geniet ervan en smakelijk!
Als je zelf aan de slag gaat met het recept orzo met pesto en kip laat het me dan zeker weten? Toch liever zin in iets anders dan is deze Lentepasta met roomsaus wel iets voor jou.
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter