
Zoete Aardappel Lasagne met BBQ Pulled Chicken recept
Ben je op zoek naar een verrassende twist op de klassieke lasagne? Deze zoete aardappel lasagne met BBQ pulled chicken is een heerlijke en feestelijke ovenschotel die perfect past bij een uitgebreide Paasbrunch. De pasta lagen worden vervangen door dunne plakjes zoete aardappel, wat zorgt voor een lichtzoete en voedzame basis. De malse pulled chicken met BBQ saus geeft een extra dimensie en rokerige smaak aan deze zoete aardappel lasagne.
Daarnaast zorgen een romige saus en een vleugje kruiden voor een perfecte balans. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware smaaksensatie die bij iedereen in de smaak zal vallen. Of je nu een paasbrunch organiseert of gewoon zin hebt in een verrassend lekkere lasagne, deze variant is een echte aanrader!
Zoete Aardappel Lasagne met BBQ Pulled Chicken recept

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 zoete aardappel
- 2 doosjes Inex Room (200 ml)
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zout en peper naar smaak
- 75 gram jonge bladspinazie
- 150 gram cheddarkaas
- 4 eetlepels BBQ-saus
- 2 kipfilets, gekookt
- dragon naar smaak

Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappel en kook deze tot hij net niet beetgaar is.
- Snijd de gekookte zoete aardappel in dunne plakken.
- Vet een ovenschaal lichtjes in.
- Maak een mengsel van de room, dragon, zout, peper, fijngesneden sjalot en geperste knoflook.
- Kook de kipfilets en trek ze met twee vorken in fijne vezels.
- Meng de pulled chicken met de BBQ-saus.
- Leg een eerste laag zoete aardappel onderaan in de ovenschaal.
- Bedek deze laag met de pulled BBQ chicken.
- Verdeel een laagje jonge bladspinazie eroverheen.
- Besprenkel met een beetje van het roommengsel en strooi er wat cheddar kaas over.
- Herhaal de lagen: opnieuw een laag zoete aardappel, daarna pulled BBQ chicken en jonge bladspinazie.
- Verdeel de resterende room gelijkmatig over de ovenschotel.
- Strooi de resterende cheddar kaas over de bovenkant.
- Bak de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Haal uit de oven en laat even rusten voordat je serveert.
Eet smakelijk! 😋
Ga je dit recept van Zoete Aardappel Lasagne met BBQ Pulled Chicken zelf maken? Super laat dan zeker iets weten hoe je het vond! Heb je toch zin in nog andere leuke inspiratie voor tijdens de paasbrunch kan ik zeker dit recept van Kardemom broodjes aanraden!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

