Brunch,  Food & Drinks,  Ontbijt,  Recepten

Kardemom broodjes | recept paasbrunch

Het is bijna Pasen en dan denk ik spontaan aan een uitgebreide brunch waar deze kardemom broodjes niet mogen ontbreken. Geef toe we zoeken toch altijd naar paasrecepten die onze gasten laten verrassen? Zo wil ik ook elk jaar iets nieuw en leuk om voor te schotelen op de paasbrunch. Deze keer ga ik all the way voor Kardemombullar broojes oftwel Kardemom broodjes! Ik vind ze lekker koud maar nog beter zijn ze als ze 5 minuutjes uit de oven zijn en nog heerlijk lauw. Dat is puur genieten! Het recept is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Je hebt gewoon tijd nodig om het deeg tot twee maal toe te laten rijzen, maar voor de rest een heel eenvoudig receptje.

Kardemom Broodjes

Ingrediënten voor een 12-tal broodjes

  • 150 gram Alpro bakken & braden
  • 250 ml half volle melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 440 gram patisserie bloem
  • 140 gram bastaard suiker (kinnekessuiker)
  • 4 theelepels gemalen kardemom
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

  • Doe de melk en 75 gram Alpro bakken & braden in een pannetje en verwarm tot deze lauw is.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg er de gist aan toe, roer alles goed door en laat enkele minuten staan.
  • Doe in een mengkom: de bloem, 70 gram bastaardsuiker, 1 theelepel kardemom en het snuifje zout en roer alles goed door. Voeg de melk van vorige stap erbij en kneed alles goed met de hand gedurende een tiental minuten tot je een goed en vast deeg hebt. Vorm een deegbal en laat in een met bloem ingewreven mengkom rijzen met een nette handdoek erover gedurende 45 minuten op een warme plek.
  • Meng 70 gram bastaardsuiker, 4 theelepels kardemom en de overige 70 gram Alpro bakken en braden in een kommetje.
  • Bebloem je werkblad, rol het deeg uit tot een rechthoek van 30cm x 50 cm ongeveer. Bestrijk het met de kardemomboter.
  • Vouw het deeg nu toe, zie instructievideo op instagram, rol het deeg terug uit en snijd in de breedte repen van ongeveer 2cm breed, snijd vervolgens deze repen in de lengte in, maar niet tot op het einde. Zo kan je de stroken om elkaar heen vlechten terwijl je al draaiend tot een spiraal een beetje uitrekt.
  • Pak het einde van de vlecht vast en wikkel het deeg 2 keer rond je vingers tot je een gewikkeld broodje krijgt. Leg de broodjes op een bakpapier en laat deze nog eens 45 minuten rijzen met een nette handdoek erover.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Deze broodjes even laten afkoelen en lauw serveren!

Ook zin in gekregen in een paasbrunch? Dit recept met Kardemom broodjes zal alvast de topper zijn van je paasfestijn! Wil je toch meer voor een hartig gerechtje gaan dan kan ik je zeker het receptje van coquilles met groene asperges en saffraansaus aanbevelen.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *