feestelijk recept met coquilles, witloof in room en zoete aardappelpuree
hoofdgerecht,  Recepten

Coquilles met zoete aardappelpuree en witloof | recept

Vier weken lang nam ik jullie mee in het thema Monday With Loof, een fijne reis doorheen verschillende gerechten met witloof. Deze coquilles met zoete aardappelpuree en witloof hield ik als laatste, een feestelijke afsluiter als het ware. Doorheen de weken maakte ik al witloofsoep, witloofwafeltjes en witloof met ballekes in een ovenschotel. Vier keer totaal andere recepten, vier keer met witloof. Dat is het bewijs dat ons witte goud heel makkelijk te bereiden is in combinatie met veel ingrediënten. Deze Bonvivant heeft alvast genoten van deze reeks met witloof en zeker van de laatste combinatie van witloof en Sint-Jakobsnoten.

Voor nog meer receptjes met witloof verwijs ik jullie graag naar de site van Lekker Van Bij Ons.

Coquilles met zoete aardappelpuree en witloof

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 sint jacobsnoten
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 sjalot
  • 100 ml witte wijn (alcoholvrije wijn kan ook)
  • 250 ml room
  • peper en zout
  • tijm
  • 500 gram zoete aardappel
  • 100 gram melk
  • 40g boter
  • Salt of Hearts (afwerking)

Bereidingswijze:

  • Snij het witloof in fijne schijfjes en hak de sjalot fijn.
  • Stoof de sjalot in boter en doe er het witloof bij.
  • Blus met de witte wijn en laat dit voor de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en laat de saus koken zodat ze dikker wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de zoete aardappel en kook deze in water.
  • Stamp de zoete aardappel tot puree en voeg er de boter en melk aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en tijm.
  • Bak de coquilles kort in een hete pan en kruid met peper en zout.
  • Dresseer de zoete aardappelpuree en het witloof naast elkaar op het bord, leg de coquilles deels op de puree, deels op het bord! Als finishing touch strooi ik er nog wat Salt of Hearts over.

Geniet van deze heerlijke bereiding van Sint Jakobsnoten met zoete aardappelpuree en witloof in room.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter




Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *