hoofdgerecht,  Recepten

Ovenschotel met witloof, puree en ballekes

Dit gerecht heb ik deze week gemaakt omdat het Aalst Carnaval is. Zo heb ik heerlijke comfortfood klaar staan die ik op voorhand al kon bereiden! Ovenschotel met witloof en ballekes is een perfecte combinatie en denk daar nog kaas en room bij dan kom je helemaal op een portie hartverwarmende comfortfood!
Vorige week ging ik al aan de slag met witloof van bij ons en maakte ik een gerecht gebaseerd op witloof in de oven met ham en kaas maar dan anders . Of heb je nog meer inspiratie nodig voor een gerechtje met ons witte goud dan kan je ook altijd naar de website surfen van Lekker Van Bij Ons .

Witloof met puree en ballekes ovenschotel

Ingrediënten

  • 1 kilo witloof
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 800 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 300 ml room
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen, giet af en pureer. Voeg er 1 ei en 100 ml room aan toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak het witloof schoon en stoof dit.
  • Meng het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
  • Bak de balletjes goudbruin.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Verdeel de puree over de schaal. Bedek met het gestoofde witloof, leg de balletjes erbij en overgiet met 200 ml room. Bestrooi nog met geraspte kaas en laat de schotel 15 minuten in de oven.

Geniet van deze heerlijke comfortfood

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *