Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Lente pasta met veel groenten en room saus | recept

Nu Pasen en de lente dichterbij komt dan gaan de stoofpotjes en de ovenschotels iets minder voorbij komen maar hebben we zin in wat frissere gerechten die meegaan met het seizoen. Daarom bedacht ik dit recept: Lente pasta met veel groenten en room saus. Een pasta vol kleur was mijn uitgangspunt dus ik ging voor erwten, broccoli, groene asperges, kerstomaatjes, paprika en nog zoveel meer. Het moest goesting doen krijgen om er aan te beginnen!

Lente pasta met veel groenten en room saus

Ingrediënten(3 personen)

Materiaal: Wokpan

  • 250 gram penne pasta
  • olijfolie
  • 1 versnipperde sjalot
  • 2 versnipperde teentjes look
  • 1 wortel in julienne gesneden
  • 125 gram broccoli roosjes
  • 250 gram groene asperges in stukjes
  • 125 gram paprika’s in stukjes (hoe meer kleur hoe beter)
  • 300 ml Inex room
  • 125 gram kerstomaatjes in de helft gesneden
  • 125 gram erwtjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • zout & peper
  • zeste van limoen
  • basilicum voor de afwerking

Bereidingswijze:

  • Begin met de penne te koken volgens de instructies van de verpakking in gezouten kokend water.
  • Doe olijfolie in een wokpan en fruit de sjalot en de look.
  • Voeg de wortels toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de broccoli en de asperges toe aan de wok, zet er een deksel op en laat 5 minuten bakken/stomen.
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de erwtjes en de Inex room toe aan het geheel en laat de room wat inkoken gedurende 5 minuten.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg de gekookte penne toe aan de wok en meng alles goed onder elkaar.
  • Voeg de kerstomaten en de Parmezaanse kaas toe en haal van het vuur.
  • Roer alles goed onder elkaar.
  • Serveer in leuke kommetjes, werk af met basilicum, zeste van limoen en een draai van de pepermolen.

Hebben jullie ook zin gekregen in dit recept Lentepasta met veel groenten en roomsaus? of zoek je toch nog inspiratie voor paasrecepten? Dan kan ik ofwel deze Kardemombroodjes aanraden als gerechtje tijdens de brunch of coquilles met groene asperges

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *