Food & Drinks,  Foodnieuwtjes,  Ontbijt,  Recepten

Ricola kruidenhoning maken | recept

We kennen allemaal de Ricola kruidenbonbons uit de Zwitserse bergen. De basis blijft een befaamde mix van 13 kruiden. Deze keer brachten ze alweer een nieuwe smaak op de markt Ricola Honing. Een lekkere zachte smaak met honing en een toets van frisse menthol. De smaak is lekker zacht en geeft rust in je keel. Net als alle andere Ricola-bonbons kent Honing een zorgvuldig productieproces dat begint bij een duurzame teelt van lokale kruiden. De 13 Ricola-planten die het essentiële recept vormen, worden geproduceerd met het grootste respect voor de natuur, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Het Zwitserse merk heeft zijn volledige productieketen, van de velden tot de fabriek, zorgvuldig afgestemd om zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu. Dat inspireerde me om een receptje te delen van Ricola kruidenhoning.

Lees ook het artikel over de smaak die vorig jaar nieuw in het gamma te verkrijgen was Raspberry Mint

Ricola kruidenhoning recept

Ingrediënten

Materiaal: dit schattige honingpotje met lepel

  • honing
  • thijm
  • pepermunt
  • salie

Bereidingswijze:

  • Vul een steelpannetje met water en laat het opwarmen. (niet koken)
  • Doe wat van de kruiden en honing naar smaak in het glazen honingpotje en draai goed dicht.
  • Laat het potje au bain-marie sudderen, minstens een uur, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Zeef de geïnfuseerde kruidenhonging en giet over in het potje met de honinglepel.
  • Sluit het potje en laat afkoelen.

Geef je thee , of homemade limonade of gebak extra smaak met een lepeltje Ricola-kruidenhoning. Geniet van dit recept!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *