Coquilles met groene asperges met saffraansaus
Overnachtingen

Coquilles met groene asperges met saffraansaus: lekker genieten!

Met de eerste lentezon in de lucht kreeg ik meteen zin om een feestelijk gerecht uit te proberen voor het Paasfeest. Er is niets fijner dan samen genieten van die ongedwongen gezelligheid en uitgebreid bijpraten aan tafel met een heerlijk gerechtje. Coquilles met asperges en saffraansaus vormen een verfijnde combinatie die perfect is als voorgerecht voor een feestelijk diner. De sappige coquilles, knapperige asperges en de romige, licht kruidige saffraansaus zorgen voor een luxe smaaksensatie op je bord.

Bij dit recept gebruik ik Inex room. Waarom? Omdat het een merk is waar ik als kind al een band mee had. Tijdens schooluitstapjes naar de fabriek in Bavegem leerde ik dat Inex niet alleen puur Belgisch is, maar ook rechtstreeks uit onze regio komt. Die verbondenheid maakt het extra bijzonder om met dit merk te koken – en wie houdt er nu niet van producten van eigen bodem?

Recept: Coquilles & groene asperges met Saffraansaus (2 personen)

Wat heb je nodig? 

  • 6 coquilles
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 1 sjalot
  • 1 gram saffraan
  • 100 ml witte wijn
  • 175 ml Inex room
  • 75 ml visbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper

Aan de slag! 

  • Stoom de aspergepunten voor 10 minuten.
  • Intussen starten we met onze saffraansaus:
    • versnipper de sjalot
    • stoof de sjalot glazig
    • blus met de witte wijn
    • voeg de saffraan toe
    • laat de wijn voor de heft inkoken
    • voeg de Inex room & visbouillon toe
    • laat dit gedurende 5 minuten inkoken
    • kruid met zout & peper
    • schuim de saus op met een staafmixer
  • Bak de coquilles in een grillpan. (90 seconden elke kant)
  • Grill de asperges ook even mee in de grillpan.
  • Dresseer de borden:
    • start met de opgeschuimde saffraansaus
    • leg drie coquilles per bord
    • werk af met de aspergepunten.

Geniet van dit heerlijke voorgerecht! 

Met dit gerecht van coquilles, asperges en saffraansaus haal je niet alleen een verfijnde smaakbeleving op tafel, maar ook een stukje lente in huis. Of je het nu maakt voor Pasen, een feestelijk diner of gewoon omdat je zin hebt in iets bijzonders, dit gerecht stelt nooit teleur.

Heb je het recept geprobeerd? Laat me weten hoe het is gelukt in de reacties hieronder! En vergeet niet om je creaties te delen op Instagram en vergeet mij niet te taggen met @stefaandewinter ik kijk ernaar uit om jullie culinaire hoogstandjes te zien!

Ben je op zoek naar meer recepten met coquilles? Kijk dan zeker ook eens naar volgende recepten:

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *