Food & Drinks,  Recepten,  voorgerecht

Romige pastinaakpuree met coquilles

We zitten binnenkort allemaal weer aan de feesttafel. Daarom wou ik al eens beginnen nadenken over een gerechtje dat ik kon serveren. Ik hield dit weekend dus een heuse try out en had instant zin in al het kerst en nieuwjaargedruis! Heerlijk tafelen met je gezin, vrienden of een heleboel familie. De keuze stress kan ik je alvast besparen. Ik maakte een romige pastinaakpuree met coquilles afgewerkt met crumble van spek en granaatappel!

Romige pastinaakpuree met coquilles

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 6 coquilles
  • 500 gram pastinaak
  • 250 ml Inex room
  • 250 ml melk
  • 1 granaatappel
  • 3 sneden ontbijtspek
  • platte peterselie
  • peper en zout
  • laurierblad
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden

Aan de slag! 

  • Schil de pastinaak en snij in blokjes.
  • Kook de pastinaak in de melk en room samen met de look, laurierblad en peper en zout.
  • Haal de gegaarde pastinaak uit de kom maar hou het romige kookvocht bij.
  • Pureer de pastinaak en voeg wat kookvocht toe om een gladde puree te krijgen.
  • Bak het ontbijtspek gedurende 5-10 minuten in een oven op 200 graden.
  • Hou twee krokantjes opzij en verkruimel de rest.
  • Bak nu de coquilles goudbruin langs beide kanten.
  • Dresseer in een diep bord.
  • Eerst de pastinaakpuree, daarna de coquilles, strooi er de granaatappel en crumble van spek over en stop het krokantje van spek aan de zijkant.
  • De melk en room waar je de pastinaak in kookte is heel lekker door de kruiden en kan je rond de puree gieten.
  • Werk af met fijn gesneden platte peterselie.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *