Food & Drinks

DUVEL X HOF VAN CLEVE

Wanneer een meesterbrouwer en een sterrenchef samen tafelen, ontstaan de beste ideeën. Honger naar innovatie, gevoed door de gemeenschappelijke passie voor gastronomie en gekruid met een flinke portie vakmanschap. Al deze ingrediënten zorgen voor een overheerlijke blend. Net voor het einde van het jaar, presenteren Peter Goossens van Hof Van Cleve en Hedwig Neven van Duvel Moortgat een bijzonder en gelimiteerd speciaal bier!

Duvel X Hof Van Cleve degustatie bier is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen twee gepassioneerde teams: chef en sommelier van het Hof Van Cleve en de Duvel Barrel Aged Master blenders en brouwers. De blend ontstond in de micro brewery in Puurs-Sint-Amands waar er eerst drie verschillende bieren werden gebrouwen die daarna werden gelagerd op drie types vaten: tequila, eik en whisky. Het speciaal bier werd nadien afgevuld in prachtige 75cl flessen opdat het gekoeld kan geserveerd worden bij de verfijnde Belgische keuken die Hof Van Cleve serveert.

Tasting notes

Het bier heeft een donker bruine kleur met volle schuimkraag. In de neus kan je verschillende aromas waarnemen zoals geroosterde granen, cacao, honing, gebrande koffie, honing en een floraal, hoppig karakter dat aan Duvel doet denken. De smaak heeft een krachtige aanzet, mond vullend en een smeuöige textuur. Aroma’s van bittere chocolade, kandij, gekonfijte citrus en extra complexiteit dankzij de vatrijping met smaken zoals zoethoud en vanille.
Best te drinken op 8°C – 10°C in een breed wijn glas.

Perfect te pairen met:

  • Oude harde kaas zoals Old Groendal
  • Afsmakende rooflora kaas zoals Petit Gros Lorrain
  • Fijne vleeswaren zoals Pata Negra Iberico of gerookte ham
  • Uit de keuken van ‘Hof Van Cleve’: één van de klassiekers zoals het
  • Wagyu vlees met frietjes en Belgische pickles of hazenrug met knolserder.

Waar te degusteren?

De belangrijkste vraag heerst nog steeds: Waar kan je dit kopen!? Het zal enkel geschonken worden in het Hof Van Cleve in Kruisem, in het Duvel Depot in Puurs-Sint-Amands en in de bars van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen, zolang de voorraad strekt! Snel een uitje richting één van deze zaken plannen want het bier is zeer gelimiteerd tot 2000 flessen!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *