
Filet pur van kalf met geroosterde schorseneren & feta crème
Ben je op zoek naar een verfijnd gerecht dat elke tafel omtovert tot een culinaire belevenis? Filet pur van kalf met geroosterde schorseneren en een romige feta crème is echt een recept om duimen en vingers bij af te likken. Dit feestelijke hoofdgerecht combineert de zachte smaak van mals kalfsvlees met de aardse tonen van perfect geroosterde schorseneren, terwijl de feta crème een frisse, ziltige toets toevoegt. Als rasechte Belg mogen frietjes hierbij niet ontbreken. Ideaal voor een diner waarbij je je gasten wilt verrassen of jezelf wilt trakteren op een heerlijke maaltijd. Ontdek hoe je dit indrukwekkende gerecht eenvoudig thuis kunt bereiden.
Recept met kalfsvlees: Filet pur van kalf met geroosterde schorseneren & feta creme

Wat heb je nodig? (2personen)
- 300 gram filet pur van kalf
- 300 gram schorseneren
- 150 gram feta
- 1 bio citroen
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 2 koffielepels zadenmix (afwerking)
- 1 eetlepel Happy Roots Mill&Mortar (kruidenmix op basis van lookpoeder, rozemarijn, sesam en chili.)
- olijfolie, peper en zout
- vers gesneden frietjes
Aan de slag!
- Begin met het schoonmaken van de schorseneren. Omdat dit nogal een plakkerig werkje kan worden spoel ik ze eerst goed af om ze daarna onder stromend water met een dunschiller te schillen.
- Snij de schorseneren in 2 en snij ze dan nog is middendoor.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de schorseneren op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Besprenkel met olijfolie en Happy Roots kruiden.
- Schuif de schorseneren voor 20 minuten in de oven.
- Klop met behulp van een mixer de feta, yoghurt, lepel olijfolie, honing, peper en zout gedurende 3 minuten op tot een soort van opgeklopte romige crème.
- Bak nu het kalfsvlees mooi bruin van buiten en rosé van binnen.
- Dresseer de feta crème, schorseneren en kalfsvlees op het bord.
- Werk af met enkele druppels olijfolie en wat zadenmix over de feta crème
- Geniet!

Hou je van gerechten met kalfsvlees of ben je benieuwd naar andere recepten met kalf? Laat je dan zeker inspireren door mijn recept voor kalfsfricassee met truffel, een echte aanrader al zeg ik het zelf.
Smakelijk en vooral geniet van je familie en vrienden om je heen!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

