Pavlova Kerstkrans met rood fruit | Recept Kerstdessert
Ben je, net zoals wij, al hard aan het aftellen naar kerst? Gezellig samenzijn met vrienden of familie, genieten van een heerlijk gevulde tafel. Samen genieten van allerlei lekkers. Heerlijk! We terug zin om er met onze familie er een top kerst van te maken. Daarom gaan we all the way en beginnen we nu alvast zaken uit te proberen! Ik was op zoek naar een dessertje waar je eigenlijk alles op voorhand al kon klaar maken en enkel de moment zelf nog moest afwerken zodat we ten volle van ons gezelschap kunnen genieten. Daarom ging ik voor een Pavlova Kerstkrans, niet alleen super lekker maar daarnaast ook nog eens heel feestelijk voor het oog!
Recept voor een Pavlova Kerstkrans met rood fruit
Wat heb je nodig voor deze Kerst pavlova?
- 3 eiwitten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 koffielepel vanille extract
- 1 koffielepel azijn
- 1 eetlepel maïzena
- 100 ml Inex slagroom
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 200 gram mascarpone
- 200 gram rood fruit (aardbei, framboos, bessen, braambes)
- enkele takjes munt
- Gold dust poeder van Mill&Mortar of bloemsuiker.
Zo maak je dit heerlijk Kerstdessert:
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg suiker in delen toe met de azijn en maïzena en klop stijf.
- Schep met een lepel het eiwit op een vel bakpapier in een mooie cirkel.
- Bak 2u-2u30 op 100°C.
- Maak ondertussen de topping door de mascarpone met slagroom en vanillesuiker stijf te kloppen. (dek alles goed af en zet in de koelkast)
- Wanneer de meringuekrans klaar is en afgekoeld kan je afwerken met de mascarponeroom.
- Werk af met heel veel fruit en muntblaadjes.
- Ofwel ga je all the way en bestrooi je de Pavlova met Gold dust poeder voor een extra feestelijke touch, ofwel ga je voor de afwerking met bloemsuiker.
- Dien op en verras je gasten met deze Kerst Pavlova met rood fruit.
Smakelijk en vooral geniet van je familie en vrienden om je heen!
Heb je je familie of vrienden kunnen verrassen met deze heerlijke Pavlova Kerstkrans? Laat mij zeker even weten hoe dat gegaan is! Ik ben zeer benieuwd! Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijke Kerst dessert? Dan kan ik zeker ook mijn recept voor karamel mousse aanraden. Zeker in een leuk glas is dit een heerlijke eye-catcher!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe