RECEPT | Een chocoladetaart met minder calorieën!
Wat is de belangrijkste reden om een taartje niet te nemen of over te slaan? Juist, we letten wat op onze lijn en willen natuurlijk niet alles op het spel zetten door een calorie bom op te eten. We kunnen natuurlijk blijven genieten als we de Kcal gewoon reduceren op voorwaarde dat we niet inboeten aan smaak! Dat heb ik gedaan met deze chocoladetaart door het suiker te vervangen met PureVia. PureVia is een natuurlijke suikervervanger zonder kcal. Het blijft even zoet smaken en toch reduceren we de suikers en kcal enorm!
Ik heb de PureVia in verschillende baksels al getest en ben echt oprecht fan van het product omdat ik het verschil niet merk. Genoeg reclame :), laat ons overschakelen naar het recept voor een heerlijke chocoladetaart met aardbeien!
Chocoladetaart met aardbeien!
Wat heb je nodig?
Taart:
- 180 gram PureVia (suikervervanger)
- 180 gram boter
- 6 eiwitten
- 75 gezeefde bloem
- 200 gram melkchocolade (ik gebruikte de gallets van Callebaut)
- 200 gram donkere chocolade (Callebaut)
Afwerking:
- 130 gram melkchocolade (callebaut)
- 60 gram boter
- 100 gram PureVia (of bloemsuiker)
- bakje aardbeien
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eiwitten met de suiker tot een schuimige massa.
- Smelt ondertussen de boter en de chocolade au bain marie.
- Giet de gesmolten boter en chocolade BIJ het eiwitschuim.
- Voeg de bloem toe (gezeefd) en laat terug mengen.
- Doe de massa in een (ingevette) taartvorm en zet ongeveer 35-40 minuten in de oven. (check eens met een mes of ze uitgebakken is)
- Laat de taart afkoelen.
- Dan beginnen we aan het glazuur en smelten terug boter en chocolade au bain marie en voegen de PureVia of bloemsuiker toe.
- We ontdoen de aardbeien van hun groen hoedje en snijden ze door.
- We gieten het glazuur over de taart en werken af met de aarbeien.
- Eventueel nog wat bloemsuiker als afwerking.
Ik beloof je een heerlijke chocoladetaart waar je niet kan aan weerstaan!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe