Food & Drinks,  Hotspots

Deze zomerse Pop-Up moet je als foodie bezocht hebben!

Gisteren op 1 juni opende SOMMAR aan de schelde terug zijn stijlvolle pop-up zomerbar. Sinds 2015 een vaste waarde en vanaf dag 1 een succes, kenmerkt zich door erg knape decoratie, een originele set-up en cocktails op niveau. Het project sloeg onmiddellijk aan en creëerde in enkele jaren tijd een hele leuke community.

Bij SOMMAR kan je terecht voor een mix van cocktails en culinaire fingerfood. 

Bij SOMMAR maken ze de lekkerste cocktails die ook dit jaar weer exclusief bedacht werden door Lou Clerckx en Bart Mertens, twee jonge wolven die unieke smaken samenstellen voor SOMMAR. Beiden werken ze rond een uitgebreid high, low en no cocktailaanbod. Tannin, de bekende wijnbar in de Volkstraat, zorgt voor een uitmuntende selectie wijnen. Onweerstaanbaar met de juiste muziek en dat unieke vergezicht over De Schelde.

De foodformule werd verder gefinetuned. Jan Van Leuffel licht toe: “De eerdere succesvolle samenwerking met Nick Bril in 2020 en Mesa (het restaurant van Tomorrowland) in 2021, twee keer in volle coronaperiode, heeft ons veel geleerd. Nu we terug ‘free’ zijn, is er meer behoefte aan vrije rondgang, een praatje slaan en bewegen doorheen SOMMAR. Vandaar dat we voor dit jaar kiezen voor meer toegankelijkere gerechten, maar met dezelfde ambities rond kwaliteit en smaak. Gerechten die je alleen, per koppel of in groep kan bestellen en sharen.”

DIt jaar kiest SOMMAR voor een drieluik aan foodspecialisten die elk gedurende vijf weken het beste van zichzelf gaan geven om de bonvivants te soigneren.

Het team van Maven (van het bekende vleesrestaurant van Luc De Laet en Jules Koninckx in de Luikstraat op ‘t Zuid) trapt als eerste af en zal vanaf 1 juni t.e.m. 13 juli de beste vleesgerechten in streetfood vorm koken en serveren. Wij mochten gisteren al enkele sharing dishes proeven en die waren echt fingerlicking goooood!

Aansluitend wist SOMMAR de chefs van Caché Paris te strikken, het erg trendy en bekende seafoodrestaurant dat erg hoge ogen gooit. Het keukenteam van het nieuwste seafoodrestaurant Marineau in Antwerpen zorgt voor de expertise en ondersteuning ter plekke. Ook hier ben ik heel benieuwd naar want toen ik de instapage van Marineau ontdekte wou ik er instant heen! Ideaal om dus eens kennis te maken op SOMMAR!

Tot slot is er nog een secret guest foodpartner die de periode van 22 augustus tot en met 17 september voor zijn rekening zal nemen. Hier weet ik niets over en ben dus net als jullie heel getriggerd door de geheimhouding! We zullen het zeker als eerste ontdekken op de socials van SOMMAR.

 

SOMMAR start op woensdag 1 juni 2022 en loopt t.e.m. zaterdag 17 september 2022

Weekdagen open om 17u, weekends open om 12u, behalve bij slechte weer

Scheldekade 26/27 (onder Hangar 27), Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen

 

Samenwerking met Maven:  1 juni – 13 juli

Samenwerking met Caché: 14 juli – 21 augustus

Samenwerking met secret guest foodpartner: 22 augustus – 17 september

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *