Food & Drinks,  Hotspots

Nirvana Kitchen, een Indische parel in Leuven

Voor deze Indiase hotspot zakten we af naar Leuven, de studentenstad met de langste toog, maar ook met de leukste plekken om te gaan eten. Zo is Nirvana Kitchen er eentje van.

Nirvana Kitchen : Indisch restaurant in Leuven.

Nirvana kitchen gelegen in het hartje van Leuven, op het Ladeuzeplein. Dus voor zowel mensen die in het centrum wonen of er ver buiten is het heel makkelijk te bereiken en parking is geen enkel probleem. Je komt binnen bij Nirvana kitchen en het eerste wat je ervaart is de geweldige gastvrijheid van de obers. Later hoorde ik van Tanima, de chef kok en eigenares, dat in India het belangrijk is om je gasten als God te verwelkomen.

Bij het Indiase eten vooraf wist ik niet goed wat te verwachten. Maar al snel werd mijn paniek en keuzestress weggenomen omdat ze bij Nirvana Kitchen werken met Thali’s. Je kan kiezen uit een Thali met vlees en vis, een vegetarische versie en een veganistische versie. Een Thali bestaat uit 2 kleine voorgerechten, als hoofdgerecht krijg je 6 kleine gerechten met alle noodzakelijke smaken die de Indiase keuken bevat. Want de gerecten worden gekruid met specerijen uit de verschillende regio’s van India. De diverse smaken zijn zoet, zout, bitter, zuur , umami en pittig. En zo is ook de schotel opgebouwd. Tamina legde ons uit hoe te beginnen en dan te eten naar het pikante toe. Ze had gelijk. Het was gewoon een zalige kennismaking met de Indiase keuken! Volledig in balans, eigenlijk meer kruidig dan pikant. Voor ons een echte aanrader!

Tamina vond dat we ook echt de desserts moesten proeven. Ok, ondanks dat we al meer dan voldaan waren van de Thali. Wouden we toch die smaken proeven van het dessert. We kozen de vegan cheesecake en Mishit Doi. En weer werden we omver geblazen van hoe de smaken perfect in balans waren!

Nirvana kitchen is een erg aangenaam kader waar je u heerlijk kan laten onderdompelen in de Indiase culinaire wereld. De gastvrijheid is er top en het restaurant zat ook gezellig vol. Wat duidelijk maakte dat we niet de enige personen waren die fan waren van het concept!

Nirvana Kitchen

LADEUZEPLEIN 32 3000 LEUVEN, BELGIË

open: woensdag – zondag (17u- 22u)

Met de auto: ondergrondse parking ladeuzeplein (50m)

http://nirvanakitchenleuven.be/

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Wil je toch iets anders in Leuven dan kan ik je misschien Osteria Michele aanbevelen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *