Food & Drinks

Booklaunch | Het Vleesboek

Voor de lancering van “Het Vleesbloek” trok ik naar Hove, Butcher’s dining, de zaak van Luc De Laet. Luc De Laet is een gepassioneerde beenhouwer die gaat voor de beste kwaliteit, trouw blijft aan de ambacht maar dan met de huidige technologie en techniek. Naast verschillende beenhouwerijzaken, vleesverwerkend bedrijf heeft hij ook een vleesrestaurant. Een man met een passie, dat ik echt mogen ervaren heb. Tijdens het versnijden van een lam, vertelde hij gepassioneerd over de stiel, over zijn ervaringen en blijft hij bescheiden over zijn successen! Trots, dat wel, maar heel down to earth! Als je weet dat zijn vlees in de beste restaurants in België maar ook over de wereld worden geserveerd dan weet je dat het goed is!

Bij zijn successen kon een boek rond zijn passie, vlees, niet ontbreken! Vandaar het prachtige vleesboek. Het is een boek geworden waar je eerst alles over Luc De Laet te weten komt om daarna de veschillende soorten vlees uit te lichten volgens soort en ras. Luc filleert als het ware een rund, kalf, gevogelte of lam. Geeft je uitleg over de verschillende onderdelen en geeft je tips met wat je best deze vleesjes kan serveren! Uiteraard kunnen volledige recepten ook niet ontbreken in deze vlees bijbel. Een boek aangevuld met foto’s vol karakter net zoals Luc De Laet uitstraalt.

Na de boekvoorstelling was ik echt onder de indruk van hoeveel passie één man kan uitstralen! Samen met zijn vrouw en kinderen die ook in zijn voetsporen aan het treden zijn heeft Luc een succesformule in handen!

Toen ik deze blog aan het uitschrijven was dacht ik “dit boek is eigenlijk het leukste vaderdaggeschenk dat je kan geven”. Natuurlijk is dit ook een aanrader voor elke foodie die van een goed stukske vlees zot is (net als ik). Na het lezen van dit boek heeft geen enkel vlees nog geheimen voor jou en weet je perfect hoe dit te serveren!

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *