Food & Drinks,  Hotspots,  Travel

BlogVivant Hotspot: Osteria Michele Leuven

Vorig weekend gingen wij lekker dineren bij Osteria Michele. In het hart van de bruisende studentenstad Leuven is er zeker ook plaats voor een Italiaans restaurant met een hip en stijlvol interieur. Je komt binnen in een gezellige zaak. De plafonds deden me terug denken aan een kleine wijnstube waar ik vroeger altijd naar toe ging met mijn ouders, juist dat hier de donkere plafond plaats maakte voor een frisse witte welving. De tafels zijn erg uitnodigend en wat ook altijd leuk is is dat er vele ronde tafels aanwezig zijn die toch altijd voor een gezelliger gevoel zorgen want als je gezelschap oneven is dan valt er niemand buiten de groep.

De bediening is wat je kan verwachten van een Italiaans restaurant, gezellig, spontaan en zorgen dat de gasten niets te kort komen! Ook “de patron” kwam regelmatig de zaal door om te checken of alles naar wens was.

Wij namen het driegangenmenu met een glaasje wijn. Als starter kregen we uit de open keuken Tomaat mozzarella geserveerd, als hoofdgerecht een overheerlijke Ossobuco vergezeld van een al dente gekookte pasta en om af te sluiten met een hoe kan het ook anders Tiramisu. De porties zijn echt ruim voldoende en je verlaat de zaak meer dan voldaan!

Dat de zaak een voltreffer is in Leuven was duidelijk te merken aan het aantal klanten op zondag avond. Ondanks dat het restaurant zo goed als vol zat heerste er een relaxte sfeer en konden we ook na het eten nog gezellig blijven zitten.

Voor het driegangenmenu betaal je 39euro p.p.

 

 

Woensdag is de sluitingsdag

Osteria Michele Leuven
Tiensestraat 23
3000 Leuven

18 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *